NYÅRSHÄLSNING FRÅN SPANIEN: SVERIGE, SVERIGE FOSTERLAND.

Av | december 30, 2019

Du gamla du fria, du ärorika sköna.

Nu lämnar vi snart ännu ett decennium bakom oss, det förmodligen mest omvälvande jag kan minnas och jag är inne på mitt sjunde.

Aldrig kunde jag väl tro i min vildaste fantasi att landet som såg mig växa upp och fyllde mig med framtidstro skulle förvandlas till något som jag ibland bara vill lämna, överge och fly ifrån.

Hur destruktivt och nedbrytande har det inte blivit för sinnet, landet som skapade och formade mina drömmar och såg mig växa upp i lycka och kärlek över att vara född på en plats som skapade glädje och framtidstro.

Vänaste land uppå vår jord. Din sol, din himmel, dina ängder gröna.

Detta vemodiga, melankoliska och ibland lite sorgsna fosterland som av många andra kulturer uppfattats som lite kargt, ödsligt och trist men ändå med respekt och ödmjukhet för vår öppenhet mot andra människor, vår jämställdhet och vår demokrati.

Du tysta du glädjerika sköna.

Jag trodde på framtiden, jag kände tilltro till vårt politiska system och jag var övertygad om att min ålders höst skulle tillbringas på den bästa av platser.

Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Det kändes så självklart under barn och ungdomsåren, ja ända in i den gyllene medelåldern och så trodde jag det skulle förbli.

Jag var tom så övertygad att jag under många år röstade på Socialdemokraterna.

Idéerna om Folkhemmet, demokrati och välfärd för alla tilltalade mina känslor. Det lät som ljuv musik i mina öron och jag lät mig förföras.
Senn dess har jag blivit lite äldre, lite gråare men förhoppningsvis också lite klokare. Jag ser klarare nu på min ålders höst och har sen länge genomskådat lögnerna.

Så här sitter jag nu i Spanien och betraktar mitt hemland på distans.
Det blev inte riktigt så som jag tänkte eller hoppades. Folkhemmet är raserat, demokratin blev satt ur spel och välfärden är bara något för den som har råd att betala.

Respekten och ödmjukheten för vårt land har försvunnit i ett löjets skimmer och man ser snarare på oss som ett avskräckande exempel.

Vi har blivit bestulna på det viktigaste vi har, vår framtid, våra barns framtid. Vi har låtit den tas ifrån oss på det lömskaste sätt av människor vi litade på och gav vårt förtroende.

Nu närmar vi oss med stormsteg årets och decenniets sista skälvande minuter och om ett drygt dygn så ringer vi in ett nytt år men också ett nytt decennium, mitt åttonde om jag får ha hälsan. Hälsan är vacklande men jag hoppas få hänga med ett tag till.

Låt inte det kommande decenniet bli lika destruktivt som det vi strax lämnar.

Så i morgon kväll när ni står där i vintermörkret, eller föralldel på stranden eller torget nån annanstans. Ta då upp er knutna näve ur fickan, höj den gärna mot skyn och lova er själva och varandra att vi ska ta tillbaka det här landet och vår framtid och en gång för alla avsätta den här destruktiva regeringen och förpassa den till historieböckerna där den hör hemma. För vår egen och för våra barns skull.

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR MED HOPP OM EN BÄTTRE FRAMTID ÖNSKAR VI ER ALLA.

Jan Lindberg för PS i Spanien 🇪🇸


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

7 reaktion på “NYÅRSHÄLSNING FRÅN SPANIEN: SVERIGE, SVERIGE FOSTERLAND.

 1. Denny Karlsson

  Jan Lindberg , dina ord är ju från hjärtat. Tänk om det är möjligt att samla alla gemensamma ord, tankar och innerliga tankar som dina. Om dina ord lämnas över till utan stöd, pulvriseras dom till till intet av S partiets vänsterpress, eller deras bloggare/ kändisar/ kulturen/ mm. mm. Dom är egentligen inte så väldigt många , men dom har skaffat sig positioner. Men du har stöd. Vi måste bara inte låta oss provoceras av deras panik. Vi kan om vi vill lätt ta kål på dom med sanna ( har hänt ) exempel, men då de slåss med väderkvarnar ( läs på SD om Cervantes) tar argumenten till slut , slut. Om vi samlar din kraft från hjärtat med många andra och tar din innerliga oro på allvar kan vi ändra på detta. Nu skjuter vi prick istället för gemensamt. Vi skäms för vi har blivit uppfostrade sådana. Vi skäms för S säger till oss. Jag får inte ens skriva ordet svenskar utan få en propp i halsen?! Vi måste på ett bra sätt samla en gemensam känsla som din Jan. Till er mest ilskna och ert språk, låt er inte provoceras. Vänsterjournalister är oftast bidragsberoende och måste behandlas därefter. Använd sunt förnuft. Det är den bästa ideologin.

  Svara
 2. Denny Karlsso

  Om vi hjälper SD , M och KD till en gemensam bas, vågar och vill ha nya visioner kan vi bli mer starka i Sverige. Om vi tackar MP för ett bra inledande jobb, men sen avsäger oss deras fortsatta medverkan som parti, då miljön framöver är alltför viktigt För att styras av dom. Vi tackar och bockar för samtliga partier som tappat meningen och själen. Ni får räkna ut vilka. Sedan är Sverige en till ytan inte en föraktfull storlek, men det är dags tagga ned lite. Sossar!! Vi är inte störst i världen! Vi är INTE som andra och dom skiter faktiskt fullständigt i oss! Ut och res svenskar, inte bara till Mallis. Det går alldeles utmärkt göra världen bättre, utan att först förstöra vårt Egna land. S partiet är ett maktbehov parti som har på djupet bildat ett eget språk, ett eget Sverige, ett eget land och konstigt nog lagt beslag på vem som är god och vem som inte är det. Dom har isolerat oss och tror vi är högre stående. Då infaller sig följande: Dom bjuder in alla stackars människor i hela världen och tror att rasism inte existerar utanför Sveriges gränser. När det inte går bra för våra ” gäster” skyller dom på att vi är rasister och som MP inte vill integrera oss. Tagga ned S partiet världen är inte till för oss enkom, inte era värderingar som ni procklat på oss i 70 år. De människor som kommer är inte som oss i lilla Sverige! Långt ifrån. Släng ut de svin som är svin. Ni har fått storhetsvansinne och stöds numer bara av bidragstagare och de som blev hjärntvättade av er på 50 , 60 och 70 talet. Sverige som befolkning är stolta men hade behövt liksom våra grannländer ett rejält krig för att vara stolta. Vi fick er och en samlingsregering som släppte in nazisterna i Sverige för att skydda oss. Vi vill inte ha er Längre. Ni har förminskat oss alla och nu är det den ultimata förnedringen. I era korridorer under många år har ni bestämt vad svenskarna skall tycka. I dagens stackars jävla Sverige anlitar ni en del kända personer som tack vare er tjänar miljoner på ett jävla skitsnack. Se vad som är sant nu, se vad som händer och avgå. Till er som skall ta över säger jag bara en sak: gör inte om Sossarnas misstag att bli ngt vi vill ha för evigt, ni skall situationsanpassa politiken för Sveriges bästa, inte för ert partis nästa. Ett parti är inte för alltid, det har Sossarna aldrig förstått. Ideologier är ngt som ingen har en aning om, det ändras lika fort som ett lösenord. Sunt förnuft funkar i alla tider. Vi kan inte längre styras av Sossar, det är passé, haten mellan grupper är numer ett hopkok av journalister som har en intern kamp vem som hittar på fyndigast ord. Ut och kämpa lite svenskar, ut och kämpa invandrare , gör er av med dräggen. Sluta fan lyssna på religion och lyssna på ert sunda förnuft. Världen skall och kan inte styras av kristna präster, islam, buddister, hinduer, eller andra gudar. Är det någon sen de uppfanns träffat ngn av dom? Har ni sett dom? Pratat med dom? Om inte kom ner på jorden och uppför er som människor. Till er våldsverkare som blivit mottagna här med bostad, mat, sjukvård, skolor, och bidrag och tolkar och ett krig ni flydde från men tar med er kriget hit, kan jag bara säga att ni inte fixar det länge till. Vi skall inom kort göra oss av med den ynkliga, fega regering vi har. Det är inget hot, det är verklighet. Till er alla andra migranter, välkomna hit, lär er vårt språk, betala tillbaka det bidrag ni får när ni har jobb, uppfostra era barn , lär er våra lagar, våra värderingar. Gör som invandrarna gjorde på 50 60 tal , kämpa! Visa vad ni kan, sluta förnedra det land ni bor i. Om inte åk hem. Vad hade ni sagt till mig? Vi och ni sitter i en gigantisk socialdemokratisk fälla. Vi måste ta oss ur den tillsammans.

  Svara
  1. Jan Lindberg

   Tack Denny. Ursäkta jag inte svarat tidigare men jag har inte fullt fokus för närvarande. Min sjukdomsbild gör att jag måste ta lite vilopauser till och från.
   Jag uppskattar dina tankar och det sätt du nedtecknar dom på och jag tror vi är helt inne på samma linje när det gäller att samla oss och dra åt samma håll. Ensamma är vi ingen men tillsammans är vi starka.
   Tack för ditt stöd. Jag skriver lite mer senare. 😎🙏👍

   Svara
 3. Carl den 12

  We Are Sailing Into History………………

  DJ Carolus Rex spelar🎶Gott Mit Uns SABATON🎶
  Gott nytt år önskar jag er på PS och tack för år 2019 med er giganter, som gör er röst hörda för att moder Swea ska ha en ärlig chans att bli till det bästa❤
  Där vi INTE tillåter att människor ska vara otrygga✌️
  Tillsammans ska vi se till att det är gott folk som styr landet och som är ett med folket🙏
  PS Själv ska jag ta på mig mina rosa benvärmare och köpa storpack med tamponger nästa år👍
  Man och dessutom kung har inte riktigt varit min grej🙃
  Så spela nu Nothern Lady👸med SAXON för Madeleine, det hade jag gjort om jag var du Henrik🎆🏆🍾

  Svara
 4. Erik Nilsson

  Väl talat! Sälj ut allt till privata företag så som Karolinska Sjukhuset, denna fantastiska solskenshistoria. Där fick Löven så han teg. Och sänk skatterna ännu mer så jag kan köpa mig en till Tesla. Jävla sossesvin!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *