NYÅRSKRÖNIKA: 2019 lider mot sitt slut.

| 31 december, 2019

Det är nu under årets sista skälvande minuter som många skriver en nyårskrönika, om året som gått och vad man förväntar sig av det nya året. Även statsminister Stefan Löfven har gjort så och många hakar på.

Jag ska inte tynga er med ännu en lång sådan för jag orkar inte ens med ord längre beskriva vilket helvete Stefan Löfven och hans regering ställt till med för många människor i vårt land. Det är bara ett stort och fruktansvärt svek av gigantiska mått mot sitt eget folk det han åstadkommit tillsammans med sina stödpartier.

Han och Socialdemokraterna hade chansen att dra i nödbromsen i mitten på det här decenniet och reparera lite av de skador som hans företrädare Reinfeldt åsamkat landet tillsammans med Miljöpartiet.

Han valde dock att prioritera striden mot Sverigedemokraterna före sitt folks väl och ve. En strid han aldrig kunde vinna och därför står han där nu som en förlorare tillsammans med dig och mig som läser detta.

Alla är vi förlorare på den här politiken. Många har förlorat mycket, några har förlorat allt men tillsammans har vi förlorat vårt land och vår framtid.

Det kommer att skjutas och smällas vid 12-slaget i natt men för många människor gör det ingen skillnad. Det har skjutits, smällt och exploderat på många platser hela året så vem bryr sig egentligen. Det har blivit vår vardag.

Av året som kommer förväntar jag mig ingenting positivt. Jag tror snarare det kommer att bli långt mycket värre innan det vänder.
Vi har inte sett nånting än. Det har bara börjat.

Vi har en opposition som bara står bredvid och tittar på medan landet slits i bitar. Det blir på sin höjd några bitska kommentarer i nån ledarspalt eller en gliring från talarstolen i riksdagen. Men det händer absolut ingenting mer än att man bråkar internt om huruvida man ska fika med Åkesson eller inte.

Vad är det oppositionen inte ser som alla vi andra ser? Hur kan dom blunda för verkligheten och låtsas som det regnar när deras folk lider? Jag förstår det inte. Det är en ynkedom som inte går att beskriva.

Men kanske kan det nya året ändå bli en väckarklocka för många, den signal som väcker det sovande folket. Det är hög tid nu om vi ens ska få ordning på detta. Tåget har redan gått och vi står kvar på perrongen.

Jan Lindberg för PS i Spanien ??


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •