Usch Alice Bah Kuhnke 

| 31 december, 2019

För Alice Bah Kuhnke (MP) är nyårslöftet klart: Inga flygresor 2020. Samtidigt avfärdar hon fjolårets nyord. “Flygskam är dumt och meningslöst”, säger hon till Expressen.

Ändå är det precis det MP gjort, belagt människor med flygskam och ångest. I helgen antog Bah Kuhnke och Pär Holmgren utmaningen om ett flygfritt 2020.  Att skämmas löser inga problem. I stället ska man känna tågglädje. Jag har rest en massa under det senaste året, i Sverige och utomlands, och det har gått utmärkt. Det kräver bara en annan sorts planering, säger hon.

“Jag har rest” är alltså hennes referenspunkt som politiker? Så makalöst barnsligt och löjligt. Många i Sverige, framför allt i de norra delarna, är tvingade att flyga när de ska någonstans. Det är helt enkelt inte rimligt för många att sitta flera dagar på ett tåg eller i en bil, men sådana “petitesser” bryr hon sig inte; Hon har ju rest så mycket.  

Fakta är att Alice Bah Kuhnke vill att halva Sverige ska stå stilla. Miljöpartiet är dåtid, närmast ett slags Amisch-parti som vill lamslå hela landet. 

Sverige har blivit skitigare, dummare och mer splittrat med MP vi maktens köttgrytor. Ett gäng fundamentalister med en anarkistisk agenda som inte har några problem med att släppa fram islamister som politiker. 

Men vilka skäl har regeringen haft för att tolerera att riksdagens allra minsta parti ska ha sådan makt? Miljöpartiet blockerar viktiga beslut i flera angelägna frågor. Även under förra mandatperioden hade de stor makt över regeringens politik, vilket bland annat märkts inom migrationspolitiken. Och resultatet av det ser vi varje dag i Sverige. 

Det är en plåga att läsa det Alice Bah Kuhnke berättar om. Det ger bara en förkrossande bild av att hon ingenting kan, oavsett var hon hamnar. Det får mig att tänka på filmen “Dum, dummare, dummast”. 

https://www.expressen.se/nyheter/klimat/bah-kuhnke-flygskam-ar-dumt-och-meningslost/

Alice Bah Kuhnke (MP) har nyårslöftet klart: Inga flygresor 2020. Samtidigt avfärdar hon fjolårets nyord. – Flygskam är dumt och meningslöst, säger EU-parlamentarikern.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: