Den “lilla skittidningen” The Spectator och Sverigebilden.

| 1 januari, 2020

Alla nationer bevakar naturligtvis hur det egna landet omnämns utomlands, så även Sverige.

Vid ett flertal tillfällen har företrädare för den socialistiska regimen förtvivlat försökt kontra sådant som de upplevt vara negativt, exempelvis när Sveriges statsminister går ut i nationell regimmedia och kritiserar privatpersonen Katerina Janouch som uttryckte hur hon såg på vad som hände i Sverige, på tjeckiska i ett tjeckisk webb-reportage i Tjeckien.

Eller när Ylva Johansson i brittisk nationell TV sitter och hävdar att våldtäkts- och brottsstatistiken i Sverige “goes down and down and down”.

Vi skulle kunna se detta som kampen om “Sverigebilden”, där det styrande socialistiska maktetablissemanget inte kan acceptera något annat än en oförblommerad framgångssaga.

Tanken går lite till hur man i Sovjet, Kina, DDR, Cuba, Venezuela och andra socialistiska totalitära stater beskrev det statliga “narrativet”, berättelsen om det egna landet.

Sveriges socialister har inte så total kontroll på information som de skulle önska, framförallt har de ingen kontroll på hur andra staters media beskriver Sverige, vilket ni kan se på bilden och läsa om i länken.

Ett av socialismen främsta kännetecken är dess ryggradsreflex att ALDRIG berätta sanningen utan ALLTID “justera” berättelsen så det bättre passar deras utopiska världsbild och politiska ideologi.

Med lite tur kan vi i Sverige bekämpa socialismen och ta ifrån dem tolkningsföreträdet till Sverigebilden.

https://www.spectator.co.uk/…/bomb-attacks-are-now-a-norm…/…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: