Det går raskt utför nu Löfven…

| 2 januari, 2020

Folket har länge nu berättat för Löfven att han inte har deras förtroende, men att lyssna på dem har aldrig varit en prioritet för Löfven. Tvärtom, han ångar på som om inget har förändrats. Det är väl därför han och Socialdemokraterna inbillar sig att klimat- och miljö är den högst rankade frågan bland väljarna, detta trots att den ligger först på fjärde plats.

I förmiddagens TV4-sändning kom man på den strålande idén att göra en tittarenkät. Det dröjde inte länge förrän bilden blev tydligare och tydligare. TV4 kände sig förmodligen överkörda av svenska folket för man avslutade raskt enkäten och mörkade resultaten. Kanske tyckte man inte om att SD fick 46 procent väljarstöd och att L, MP, S, och C inte skulle klarat 4 procentspärren. Sura äpplen där TV4.

Vem orkar bry sig tillräckligt om klimat och miljö när att leva i Sverige allt mer börjar handla om att överleva? Lena Mellin har sin förklaring, att raset för Löfven sannolikt beror på att regeringen inte vet vad de vill förutom att sitta vid makten, liksom Löfvens verbala svaghet som gör ont värre. Om det ändå bara hade handlat om en verbal svaghet. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/xPp7aQ/svenska-folkets-betyg-pa-lofven-rasar

Vi har vår förklaring. Socialdemokraterna ligger illa till överallt. Det har inte spelat någon roll vad Löfven sagt eller gjort: släppt makten om migrationspolitiken till landets mest extrema parti, MP, öppna bråk om och lögner om migrationen, Transportstyrelsen och efterföljande skandal, den starkt ifrågasatta gymnasieamnestin för ensamkommande, han har alltid klarat sig.

Löfven verkar omgärdas av de som ser till att skydda honom till varje pris, även då priset börjar bli alltför högt. Allt fler känner till Löfvens tillkortakommande och maktgalenhet men ändå gör ingen något. Måhända är man medvetna om att faller Löfven får även de ge ifrån sig makten. Hellre går man över lik för att få behålla den.

Löfven borde aldrig ha blivit statsminister. Slumpen avgjorde det. Hur sjutton ska man annars förklara att Löfven både blev statsminster och ännu sitter kvar som sådan? Det här ledde till något som historien kommer beskrivas som de mest dysfunktionella mandatperioderna i Sveriges politiska historia. 

Nu kommer förstås Löfven att sitta kvar i vilket fall som helst, oavsett det krisande stödet från väljarna. Det kvittar hur lågt förtroende han har. Om det blir för mycket, ja då ser Löfven till att frisera sanningen eller skylla på någon annan. För att avsätta honom krävs den tyngsta formen av misstroendeförklaring, den som leder till att inte bara statsministern utan hela dennes regering tvingas avgå. Och det kommer aldrig hända. Löfven kommer alltså att sitta kvar. Det är det enda vi kan vara någorlunda säkra på. Med allt vad det kommer att innebära.

Efterföljaren lär spela i samma liga. Ardalan Shekarabi gör allt för att bli nästa poster boy för S. Valet är inte speciellt förvånande i så fall. S följer en väl inövad tradition.

The usual suspects: Madeleine J Lilja Rönnquist och Jan Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Det går raskt utför nu Löfven…

  1. Ulf

    Löfven och S kommer att fortsätta importera lågutbildade och analfabeter i oförminskad takt som skall utgöra deras nya väljarbas och avlönas via bidrag.På så vis köper man erforderliga röster från personer som väl aldrig kommer att ha ett riktigt produktivt arbete och bibehåller makten.För den är det enda en socialdemokrat eftersträvar allt annat är ovidkommande.Alla medel är tillåtna för att klamra sig fast vid makten smutskastning,rena lögner ,förföljelse och bedrägliga uttalanden.Svenskar lämnar S och det ser Löfven och S så det gäller att byta ut befolkningen, makten är det enda målet.Nu senast skall man slussa över A kassornas pengar till det mångkulturella inferno som Sverige befinner sig i.Landet rasar samman i ett skenande sinnessjukt kaos men makten är det som driver en socialdemokrat.Därför tillåter man antisemitismen och bäddar för en ny befolkning.Dessa nya invånare klarar snart att hålla S kvar under överskådlig tid då det anländer lika många hela tiden.De kommer inte att bita handen som föder dem.På så vis kan ett antisemitiskt,nazist kramande parti som föraktar Sverige som nation och svenskar fortsätta regera.Vem litar för övrigt på att nästa valresultat inte är manipulerat och tillrättalagt av S trogna fanatiska tentakler på alla nivåer,speciellt den vandrande katastrofen inom MSB…..
    Hoppas innerligt att Löfven och hans anhang får känna Svenskt stål i form av M,KD och Sd annars väntar nog avgrunden för oss vanliga hederliga skattebetalare och våra kära efterkommande.Ännu ser inte jag något ljus i denna vansinniga dystra tunnel av rent inbördeskrig men hoppet finns ännu kvar om än svagare och svagare….Det enda hoppet är ett nytt styre av vårt Sverige.??

  2. Anders J

    Har någon en länk till tittarenkäten i TV4…?
    Det vore oerhört intressant att se hur det gick till!

Kommentarer är stängda.