“Folk är trötta” på “The Greta Thunberg show”

| 3 januari, 2020

Sky News-medarbetaren Caleb Bond tycker att den svenska aktivisten Greta Thunberg är mer bekymrad över att “se dygdigt ut” och prata om hur världen ska “gå tillbaka the dark ages (1)” än att bekämpa klimatförändringar. 

Bonds uttalande kommer efter att miljöaktivisten tweetat en bild av sig själv som antydde att hon satt på golvet i ett “överfullt” tyskt tåg när hon åkte hem från FN: s klimatkonferens COP25.

Det tyska järnvägsföretaget Deutsche Bahn (DB) svarade på bilden och påpekade syrligt att Thunberg faktiskt hade en egen plats och reste i första klass.

“Det vi vet är att det är sådana här aktioner är vad Greta Thunberg gör bäst. Att åka runt med segelbåtar och sitta på golven i tåg, det är bara en massa nonsens”.

“Jag tror att människor är trötta på det.”

Jan-Ove Malmgren

(1) “The dark ages” var ett begrepp som myntades under renässansen för att svartmåla den europeiska medeltiden som en barbarisk tidsepok där utvecklingen snarare gick bakåt än framåt.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

27 tankar på ““Folk är trötta” på “The Greta Thunberg show”

 1. Mide Kasylmasi

  Klart att hon vill ha oss tillbaka till medeltiden och allt vad det innebar av svält, slaveri, fattigdom, krig och okunskap. Det är ju trots allt vad miljöpartister, kommunister och anarkister vill.

    1. Harald Nordlund

     Var lever man om man lever i nu tiden? Kanske menar du nutiden?

 2. Ulf

  Det var länge sedan man genomskådade detta bisarra spektakel .hon är ju bara verktyget som gör som hon blir instruerad.Eftersom falskheten lyser igenom som en fyr blir givetvis trovärdigheten en nivå under noll.Egentligen är det ganska skrattretande hur en 16 åring utnyttjas,eller snarare djupt tragiskt.För det sk ” klimatet” är ju den reella betydelsen absolut noll.Men det kanske bidrar till bättre väder ???

 3. Rune Karlsson

  Vad vet Jan-Ove Malmgren om vad folk är trötta på? Om någon gör en jätteinsats för klimatet så ska det berömmas istället för att leta efter detaljer att kritisera.
  Kallar man sig för projektsanning så bör man inte nämna tågresan utan att ta med Gretas version.
  Ynkliga ni som inte gör ett skit själva men försöker få uppmärksamhet genom att kritisera andra.

  1. ÅKE THELANDER

   Jag har arbetat med miljö hela mitt liv. Därför ifrågarsåttjag vad Greta jort för miljön förutom att skrämma upp människor nästan till självmord för att dom tror att det är kört. Varför värmer dom sina bostäder med värme från fjärrvärmeverken som släpper ut mer coldioxid än samtliga bilar. Dom påstår att det är så gott om grön el.

 4. Tomas

  Att det finns okunniga främlingsfientliga klimatförnekare som inte gillar Greta förvånar ingen.

  1. Unni Espeland

   Det var en konstig kommentar i sammanhanget
   Ha en åsikt istället !
   Själv tror jag folk tycker det dom tycker..på samma grunder som du..!

 5. Lås in greta

  Sant, är trött på att hon utnyttjas som en frontfigur till några företag som tjänar miljoner på vart uppträdande hon gör åt dem och läser upp deras tal.
  En del framstående forskare säger även att det som hon står å säger i sina tal inte är sanningen. Svensk media vågar ju inte rapportera något om det för de får väll betalt för att hålla tyst.
  Om det nu stämmer att hon har asbergers så borde hennes föräldrar spärras in direkt för att de ej skyddat henne från detta. Om hon nu har den diagnosen så kommer hon hamna på psyket när hela bluffen om henne uppdagas. Hon säger att hon fått sin barndom stulen från henne. Finns många barn som gärna bytt med henne och växt upp med mat på bordet, få allt man pekar på, flyga runt i världen, bo i miljonvilla, få märkeskläder mm mm…. Hon är en sjuk person som behöver kompetent psykiatrisk vård, och det snabbt innan hon får sitta inspärrad på livstid.
  Så fort man inte håller med om något så blir man anklagad för att vara klimatförnekare vad det nu skall föreställa för hitte på ord. De som står bakom henne har lyckats med att få barn att skolka från skolor så att de inte får betyg i alla ämnen, vilket nu resulterar att de får läsa in vissa ämnen på gymnasiet och få det svårare med att hänga med i de andra ämnena. Vilket barn strejkar inte hellre än att sitta bakom en skolbänk en varm sommardag? De föräldrar som tillåter sina barn till det skall utredas av soc för de är ej lämpliga föräldrar. De kan ju skicka tackbrev till Greta efter att de kanske fått sina barn placerade i familjehem pga “klimatstrejk” från skolan. De kan ju även passa på att tacka henne för att de förlorat inkomst för att ta ledigt från jobbet för att träffa skola och soc samt tacka för att deras barn kanske inte kommer in på de linjer de vill nu och som många unga börjar straffa sig själva med droger mm.

  1. Tomas

   Att Din uppfattning är att det gäller att inte lyssna på vetenskapen är mycket intressant tanke. Var får Du Dina snillrika tankar från?!

  2. Tomas

   Det är de fossiberoende företagen som är rädda för att tappainkomster. Pinsamt för dina åsikter är ju att Greta tog sig genom skolan med bra betyg. Gå Du hem och elda kol för nöjes skull

  3. Shahrzad

   Ojdå! Vilken hat du hyser mot en tonårig. Det är klart du är avundsjuk på henne. Det krävs inte mycket hjärna för att se att klimatet går åt helheten. Titta bara på alla skogar som bränns och alla natur katastrof som händer. Men hon vill inget än att åtgärda problemet och förhindra ännu större katastrof.

 6. Viktor

  Kolla på Klimatsans. se och lyssna på Tony Heller på Youtube så kanske du får en annan bild av alarmismen.

 7. Hans-Peter Jessen

  Mobbare lider av mindervädeskomplex.
  Det finns förklaringar till varför det finns elaka kommentarer. De som förnekar mänsklighetens negativa påverkan på vårt klimat har inte samma möjlighet att ta in fakta
  som oss andra. Har märkt att sådana personer i allmänhet också har svårt att anpassa sig till andra
  saker i livet. Det finns ofta en förvrängd bild av omvärlden med mindervärdskomlpex i botten. Det
  förklarar mycket varför en del häver ur sig dumheter när de känner sitt intellekt i underläge av en ung flicka som
  kan och vet mycket mer om världen och vår framtid.
  H-P

  1. Petra Jonsson

   Äntligen ngn som skriver ngt vettigt. Håller fullständigt med. Hon är den enda som vågat göra det många av oss tänker. Flera Greta Thunberg behövs i världen.
   Och till er som inte kan annat än att fälla elaka, dryga kommentarer. Läs på lite..
   Att ni inte skäms!! Greta gör ju ngt iallafall … Vad gör ni??
   PJ

 8. Petra Jonsson

  Äntligen ngn som skriver ngt vettigt. Håller fullständigt med. Hon är den enda som vågat göra det många av oss tänker. Flera Greta Thunberg behövs i världen.
  Och till er som inte kan annat än att fälla elaka, dryga kommentarer. Läs på lite..
  Att ni inte skäms!! Greta gör ju ngt iallafall … Vad gör ni??
  PJ

 9. Folke Hjalmers

  Även om det finns osäkerhet i klimatmodellerna och en del kunniga forskare bedömer framtiden ljusare än IPPC så baserar sig Gretas oro på en världspanels rapporter och slår elegant in en spik i den taffathet världen visar. Det skall hon ha heder av. Till skillnad från Al Gore tar hon själv konsekvenderna av vad hon tycker

 10. Kenth

  Det hon gör eller snarare inte gör är att hon liktr resterande klimat muppar är att man bara lyfter fram ja sägare inte att man likt FNs klimat panel slängde ut dom klimat forskare som var av en annan åsikt och det går ju inte för sig
  För det är betydligt lättare att styra över en uppskrämd befolkning och rikta blicken bort från det största hotet som globalisterna ligger bakom där finns dom mörkaste krafterna med sin önskan om en världs regering med inskränkningar över det fria ordet.
  Det kallas the end time för friheten.

 11. Bjarne

  Håller med dig fullständigt, det är också därför det finns så många SD anhängare av samma anledning.

 12. Tomas

  Håller med Dig. Din trovärdighet ligger väl under 0

 13. Mikael gustafsson

  Till Tomas!
  Du vill berömma en sexton årig tjej som har
  varit tyff nog att sitts och strejka samt det
  tuffaste vara att segla över Atlanten..
  Bra gjort Greta!
  Men mer är det inte för hon kan ingen ting
  om klimat eller föröndringar…
  Jag vänder mej i mot att en sexton åring
  skulle kunna mer än mej med 12 år i
  ämnet som hon inte har..
  Lars Bengtson dr
  Lard Bern Dr
  Alex Murner havs forskare
  Elsa Widding som gjort studier i ämnet
  Professor Dyson yale
  Professor Lintzen ifrån Usa
  Listsn går att göra längre men denna räcker
  för att visa att Greta inte lyssnar på vetenskap.
  Utan George Soroz och globalister har tagit
  henne under vingarna och hon har fått miljoner
  utsn kunskap i klimat ämnen..
  Fast hennes vilja att kämpa för jorden är det
  inget fel på utan media som bombar henne
  och gör henne och följare till en religiös sekt..
  Detta är svenskar trötta på!
  Inte att ett barn kämpsr för en sak jon tror på.
  Ut med media och politiker som vill utnyttja
  unga människor i deras syfte..
  Mikael Gustafsson Motvalls

 14. Karl Gunnar Eriksson

  Enligt Björn Gillberg tar det 20 år för en elbil att kunna vara fossilfri i jämförelse med en bensinbil eller dieselbil. Det är elbatteriet i dess framställning som tar mycken energi i anspråk . Gruvbrytning , transport till fabrik och industriprocesser att framställa batteriet är enorm energislukande. Och efter 20 år lär väl batteriet bytas ut .
  + – 0 lär vara jämförelsen mellan fossilbil och elbil vad gäller koldioxidutsläpp.

 15. Frankieboy

  Tycker nog att Greta gör en hedervärd insats! Det är i alla fall inte till nackdel för mänskligheten!

 16. Frankieboy

  Synd att debatten blivit så polariserad. Klimatet borde inte vara ett argument för vänster eller höger. AIIt som är bra för moder jord är också bra för mänskligheten. Människan bör nog inte bli alltför kaxig i sin jakt på tillväxt.

 17. Unni Espeland

  Tja ..jag kan ju inte säga emot…inte alls..!

Kommentarer är stängda.