Nytt år, nytt decennium och nya mord – the show must go on

| 3 januari, 2020

Under onsdagskvällen avled en person i Boden under oklara omständigheter. Fyra personer anhölls senare skäligen misstänkta för mord efter ett oklart dödsfall i Boden.

Ärendet inkom under onsdagskvällen. Adressen är avspärrad och en teknisk undersökning har genomförts under natten. Polisen har hållit förhör och fler förhör kommer att genomföras under dagen

Fyra personer har anhållits skäligen misstänkta för mord. “Vi kan inte släppa fler uppgifter på grund av förundersökningssekretessen”, säger kammaråklagaren Åsa Valter. 

Under natten gjordes en kriminalteknisk undersökning av en villafastighet på Bodsvedjan, ett villaområde utanför Bodens centrum där det bor en person. 

Enligt polisens uppgifter fick man kännedom om dödsfallet vid 19-tiden på onsdagskvällen. På vilket sätt vill polisen inte säga. Inte heller om de fyra personer som nu anhållits som skäligen misstänkta var tillsammans med den avlidne då dödsfallet inträffat.

I natt gjordes en kriminalteknisk undersökning av en villafastighet på Bodsvedjan, ett villaområde utanför Bodens centrum där det bor en person. Om det är den personen som bragts om livet vill inte polisen gå in på grund av förundersekretessen. Fastigheten är också avspärrad.  

– Just nu pågår förhör av de anhållna personerna. Vi kommer att släppa mer information under eftermiddagen, säger P-A Heikkilä som är chef för grova brott som är inkopplad på.

Tidigare, den 19 december 2019 inträffade ett mord i Boden. En 19-åring knivdödades under en misshandel utförd av flera personer.Två personer sitter häktade för det grova brottet.

Har det mordet något samband med senaste mordet i Boden?

– Av det som framgått av utredningen i nuläget så ser vi inget samband, säger kammaråklagare Åsa Valter.

Ja vad tusan. Nya året börjar som det förra slutade. Hade någon väntat sig annat? 

Jan-Ove Malmgren

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •