Poliser beskjutna med raketer – fick ta skydd i bilen

| 3 januari, 2020

Det är klart att vi ska inleda ett nytt decennium på samma sätt som vi avslutade det förra. Med stök (polisens benämning) och nyårsraketer som riktats åt fel håll. Raketer som riktats åt fel betyder på klarspråk att man riktar något som kan betraktas som ett livsfarligt vapen mot bl.a. polismakten.  

Polisen i Stockholms län fick timmarna före och efter tolvslaget ett 40-tal samtal om fyrverkerier, bland annat sköts raketer inomhus vid Bagarmossens tunnelbanestation. 

I Borås besköts förbipasserande personer och bilar i stadsdelen Norrby med raketer. När polisen kom till platsen besköts även de. Ett 20-tal raketer riktades mot polisen. Bara stökigt med andra ord. 

I Borlänge besköts polis och räddningstjänst med raketer. Efter att ha åkt ut på ett larm om en balkongbrand strax efter midnatt möttes polisen av stenkastning och raketbeskjutning. Bara lite stök, ingenting allvarligt. 

Poliser beskjutna med raketer – fick ta skydd i bilen. Någonting som Ewa Nilsson vid Stockholmspolisen säger “att det är som man kan förvänta sig ett nyår”. Mycket att göra med bråk och fylla, men inget allvarligare, säger. 

Personligen tycker jag det är väldigt allvarligt när ordningsmakten blir beskjuten, oavsett om det sker med vapen eller fyrverkeripjäser. Sverige är under konstant belägring av främmande makt.

Jan-Ove Malmgren
Bild: Kong Lo Morat

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •