Svante Thunbergs rädsla: “Trodde det var en dålig idé – vi tänkte aldrig tjäna pengar på det här”

| 3 januari, 2020

Mycket ska man höra. Hade det inte varit för Greta hade Svante Thunström gått genom historien som en okänd wannabe skådespelare, eller som vi säger på engelska, “a never has been”. Pappa Thunberg säger också att varken han eller mamma Malena pushat Greta. Sällan hostar hackspetten Svante Thunberg. 

I ett Facebookinlägg erkänner dock Malena Ernman att dottern Greta Thunbergs strejk har regisserats av proffs vilket i så fall betyder att föräldrarna varit engagerade. 

Många förvånades över hur snabbt Gretas klimatstrejk blev uppmärksammad av systemmedia. Både i Sverige och omvärlden. ”Klimat-Greta” blev snabbt en talesperson för hela miljöklimakteriet och på kuppen expert på allt som gäller klimatförändringar som inte är någonting annat än väderförändringar fast på årsbasis. Var hon hämtat de kunskaperna när hon inte gått i skolan är okänt. 

Det diskuterades om en PR-byrå stod bakom kampanjen med Gretas skolstrejk. Vad som är känt är att PR-experten Ingmar Rentzhog har hållit i trådarna när det gäller Greta, en person med kopplingar till flera vänstevridna  propagandaorganisationer. Rentzhog hade också kapital att investera i Greta. Och en god investering har det varit. Redan 2017 startade Ingemar Rentzhog företaget We don´t have time AB. 

Den 20 augusti 2018 inledde Greta Thunberg sin klimatstrejk utanför riksdagen. Fyra dagar senare lanserades hennes och mamma Malena Ernmans bok om klimatet. Samma dag la företaget We don’t have time genom Ingemar Rentzhog upp en bild på Greta på sin Instagram och sin Facebook. 

Aftonbladet, gissningsvis efter tips från Rentzhog, la samma dag som skolstrejken inleddes upp en bild och helsidesartikel på Greta Thunberg. I stort sett varenda tidning hakade på. Man måste ändå beundra hur skickligt operationen var iscensatt.  

Ingemar Rentzhog blev i maj 2018 vald till ny ordförande för tankesmedjan Global Utmaning, helt finansierad av miljardären Kristina Persson, före detta framtidsminister i Stefan Löfvens regering.

Den 2 september samma år skrev Malen Ernman en debattartikel tillsammans med bland annat Rentzhog och Kristina Persson från Global Utmaning. 

Den 26 november lanserade det nystartade företaget en emissionsrunda i syfte att ta in nytt kapital. Perfekt tajming, efter att Greta Thunberg och hennes bok lanserades i augusti, och vars skolstrejk Rentzhog drev PR kring. 

Familjen Thunberg har tjänat gott med pengar på sin dotter. Troligen har de som investerat i henne också tjänat ordentligt med pengar. 

För oss andra finns ingen vinning. Det enda vi kan se är att agendan kring jippot Thunberg och de pengar som miljardärerna Rentzhog och Kristina Persson et. al. har att spendera på jordens undergång tydligt gör sitt jobb. Otaliga är de politiska ledare och affärsmän som stöttar projektet Greta Thunberg. Det finns stora pengar att hämta från klimathysterin. 

Förlorarna är vi vanliga människor som skakandes på huvudet tvingas bevittna vansinnet som breder ut sig som en våt filt över planeten. Sist men inte minst, underskatta aldrig kraften av mänsklig dumhet. 

Jan-Ove Malmgren
Källor: Systemmedia och bitvis Rebecca Weidmo Uvell
Bild: Fotosyntesen Årskus 7-9. Utan den hade vi inte levt idag. Ändrar vi förutsättningarna för den dör vi. 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Svante Thunbergs rädsla: “Trodde det var en dålig idé – vi tänkte aldrig tjäna pengar på det här”

 1. Tomas

  Det här är det väl inte möjligt att Du tror på

 2. Ulf

  Ja mer spektakulär kampanj än Thunbergs marionett teater får man leta efter ,men sant som jan ove skriver ,och att kraften i mänsklig dumhet skall inte underskattas..????

  1. Tomas

   J
   Den kan inte underskattas det framgår tydligt av Din kommentar. Att Du inte tror på en samlad vetenskap är ju tydligt men Du kanske tror på tomten istället

 3. Ulf

  Upplyftande att se så genomtänkta och intelligenta kommentarer……alla tror väl på Tomten. !!?????

Kommentarer är stängda.