Antalet skjutningar i Malmö är den lägsta nivån sedan 2015

| 4 januari, 2020

Läsarna får ursäkta men jag tror inte på uppgifterna. Speciellt inte om tar i beaktande att Brå medvetet har manipulerat brottsstatistiken. Hur länge det har pågått vet ingen men en kvalificerad gissning är att det pågått i minst 20 år. 

Under 2019 har sju personer skjutits ihjäl, den yngsta var bara 15 år gammal. Det har skett 34 bekräftade skjutningar i Malmö och 36 sprängningar. Siffrorna visar att det har skett färre sprängningar och skjutningar jämfört med förra året – men det innebär inte att det är lugnt i kriminella kretsar i Malmö. Informationen är hämtad från dagens utgåva av Sydsvenskan. 

Både Sluta skjut och Operation Rimfrost har fått till följd att fler personer som är kriminella överväger att lämna den kriminella banan och hoppa av, enligt Susanne Gosenius, polisens samordnare för avhopparfrågor i Region Syd.

En lustifikation i sammanhanget är att man i USA kallar Operation Rimfrost Operation Snowflake. Snowflake är den anglifierade benämningen på vänsteraktivister. 

Jan-Ove Malmgren
https://www.sydsvenskan.se/2020-01-04/manga-kriminella-ar-radda-vill-hoppa-av
Bild: Polisen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •