Rutor sönderskjutna – Kronogården i Trollhättan

| 4 januari, 2020

Under storhelgerna har någon skjutit sönder fönsterrutorna till PRO:s lokaler på Kronogården.

Sammanlagt har 26 rutor skjutits sönder i PRO:s lokaler på Kronogården, med vad polisen misstänker är ett luftgevär eller soft air gun. Det är inte första gången som lokalerna har utsatts för skadegörelse. 

Lägg märke till påståendet luftvapen eller soft air gun ovan.  

PRO har i alla fall fått nog av den återkommande skadegörelsen. Den 27 december sköts åtta rutor sönder och nu handlar det om 26. Jag undrar vad den chefen som lade upp en egenhändig video där Joakim Lamotte hycklades och hånades skulle säga nu? 

PRO- föreningens medlemmar är hjärtligt trötta på att utsättas för den återkommande skadegörelsen.

– Det känns som det gjorde i somras, när det här hände senast. Vi hade nästan vaggat in oss i att det var slut på sådant här. Men nu vaknar vi upp till ett tråkigt 2020, säger Lars-Ove Blomryd, ordförande för PRO-föreningen Trollhättan Södra.. 

Lars-Ove Blomryd ser gärna att man sätter upp kameror kring lokalerna. Lars-Ove förklarar också att det inte handlar om några inbrott, utan det enbart är skadegörelse. 

– Det är bara ren förstörelse. Vi har inga skador inuti lokalerna som tur är. Men det leder till att folk inte vågar komma hit.

Enligt Kristina Hedman, säkerhetschef på Trollhättans stad har skadegörelsen skett under slutet av december.

– Totalt handlar det om ett trettiotal rutor vid två olika tillfällen. Vi har nu beställt en annan typ av glas för att åtgärda de här rutorna. Men det är klart att det är ett problem, vi vill inte ha skador på våra lokaler, säger hon.

Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, bekräftar att det handlar om skadegörelse vid minst tre tillfällen.

– Vi har inga mer spår i nuläget än hål i rutor, och teknikerna bedömer att det inte finns någon möjlighet att säkra några spår, då det är så pass gammalt.

Skadorna ska ha orsakats av någon typ av luftvapen, och i nuläget finns det ingen misstänkt för skadegörelsen.

Låt mig tillägga att man skjuter inte genom en glasruta med mjuka blykulor på 4.5 mm eller 5.6 mm. Hålet på bilden är större än så. 

Att påstå att man kan skjuta hål på en glasruta med en plastkula från ett soft air vapen är så dumt att det endast kan försvaras med att man absolut inte vill vidkännas att det finns folk kring kronogården som går omkring med skarpladdade vapen. 

Allt för att hålla illusionen av ett pojkstreck vid liv. 

Jan-Ove Malmgren
Bakom betalvägg: https://www.ttela.se/nyheter/trollhättan/rutor-sönderskjutna-1.22158497
Bild: Lars Carlsson

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •