SVT springer maktens ärenden

| 4 januari, 2020

Snacka om arrogans från SVT. Vad jag inte förstår är varför SVT får hålla på med det de håller på med? Det är inte underligt att människor säger att SVT springer maktens ärenden/vill hålla sig väl med en viss grupp i vårt samhälle.

Hur SVT titulerar folk är ändå alltid lika intressant: Diktatorn Castro, blir ”ledare”; fristående skribenter blir ”swishhoror”, IS-terrorister blir ”återvändare”, och en general involverad i terroristattentat ”toppdiplomat”.

Det enda som saknas nu om denna “toppdiplomat” är “hemma-hos-reportaget” där SVT pratar med grannar som beskriver honom som en SÅ snäll och SÅ vänlig person med ett SÅ varmt hjärta. Han var JU både djurvän och en kär familjefar som aldrig ville någon något illa.

Eller så kan de damma av Dan Eliassons gamla uttalande och synsätt, att vi måste fråga oss vad är det för trauma den här killen bär med sig?

Vi har sett det hända många gånger, SVT/makthavare som valt att uttrycka sin sympati och prata om vikten av att förstå det vi aldrig borde visa sympati för.

Källa: https://twitter.com/hanifbali/status/1213426868021583875


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: