Ledare: Det är en skam att judehatet har blivit vardag

| 5 januari, 2020

“Flera aktuella ämnen diskuteras på dagens ledarsidor. Expressen tar upp Sydsvenskans granskning av antisemitismen på Malmös skolor och konstaterar att det är ”svårt att var optimistisk” till politikernas lösningar.

Ledarsidan menar att det är uppenbart att judehatet i praktiken accepteras och kräver en reell nolltolerans mot antisemitiska uttryck. ”Den är en skam att antisemitism har blivit vardag i Malmös skolor.”

HD/Sydsvenskans ledarsida är skarpt kritisk till hur Australiens premiärminister Scott Morrison har agerat sedan de massiva bränderna bröt ut. Inte minst till att han övervägde att kriminalisera klimatprotester.

Klimatfrågan är självklart större än Australien, resonerar ledarsidan, men bränderna ”påminner om varför arbetet med att minska utsläppen är så angeläget”.

Aftonbladets Anders Lindberg menar i sin ledare att det är åtstramningarna – och inte högerpopulismen – som är ett hot mot den politiska stabiliteten i Europa och att det är det som har tvingat väljarna högerut. Och om inte Socialdemokraterna och ”övriga januaripartier” inser det så kommer detsamma ske här i Sverige.

Enligt Lindberg behövs en ny riktning i finanspolitiken – ”annars är den enda kvarvarande intressanta frågan vilken statsrådspost Jimmie Åkesson ska få”, skriver han.”

Omni


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: