De är livrädda för swishjournalister

De “riktiga” journalisterna gör nu allt de kan för att tala om för läsarna hur farligt det kan bli om man stöttar oberoende skribenter i sociala medier. 

Swishjournalistiken riskerar tydligen andra skribenter som försöker ge läsare vad de tror att de vill ha. Men det är ju just det, att de inte ger läsarna vad de vill ha. De har tröttnat på styrda artiklar och på anspråket att dupera läsarna. Men framför allt har många läsare tröttnat på att behandlas som idioter. 

Självklart tas Joakim Magnus Lamotte upp: “Vill man verkligen vara beroende av en mobb som snabbt kan vändas emot alla, inklusive en själv?”

Joakims läsare är alltså en mobb? Det säger en del om synsättet på såväl Joakim som hans läsare. Det är just det här som gjort att läsare hellre stöttar de oberoende än de etablerade. 

Dessutom. Att det är svårt att överleva som kulturjournalist beror faktiskt på att få klarar av att skriva något vettigt, utan det mesta tar sin avstamp i Värdegrunden och hand-hjärtan-resonemang.

Margit Richert behöver dock inte oroa sig. Hon har det väl “förspänt: fast krönikeplats, ett drägligt arvode, låga omkostnader och en make vars bokförsäljning har satt guldkant på tillvaron”. 

Uppriktigt sagt, jag tycker inte synd om dessa journalister, kunniga eller inte. Som man bäddar får man ligga helt enkelt: 

https://www.svd.se/swishjournalistiken-oppnar-for-ruggiga-patryckningar


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp