Känd islamistisk aktivist får tillbaka auktorisation som tolk

I en video från 2018 som ligger på Hizb ut-Tahrirs hemsida framträder Sayed Jalabi och uppmanar muslimer att inte rösta i de allmänna valen.

“Tolken Sayed Jalabi, som är en framträdande medlem i den islamistiska organisationen Hizb ut-Tahrir, får tillbaka sin auktorisation som tolk samt bevis om speciell kompetens som rättstolk. De har Förvaltningsrätten beslutat.

Det var för ett år sedan som Kammarkollegiet efter en anmälan inledde ett tillsynsärende om den auktoriserade tolken Sayed Jalabi, och senare upphävde hans auktorisation som tolk mellan svenska och arabiska och vice versa, samt beviset om speciell kompetens som rättstolk i dessa språk. Jalabi har under många år varit en framträdande medlem i den svenska grenen av Hizb ut-Tahrir, en radikal islamistisk organisation som bland annat Säkerhetspolisen klassar som antisemitisk och antidemokratisk.”

Doku


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *