Malmö sponsrar instagrammare och du betalar

Betalda cykelturister, såpoperor på Youtube och stora idrottsmästerskap – det råder knappast någon brist på kreativitet i kommunernas marknadsföring. Allt för ofta slutar det dock som kostsamma historier, men skatteutjämningen garanterar att någon annan betalar.

Under året sponsrade kommunen Octave och ytterligare 48 influerare i utbyte mot att de upptäckte Malmö – gärna på hotellets lånecykel! – och spred sin bild av staden. I fjol var det dags igen, då lade Malmö stad närmare en miljon kronor på att flyga in resejournalister och få instagramprofiler att marknadsföra Malmö som turistmål.

Det råder knappast något brist på kreativitet när det kommer till kommunal marknadsföring oavsett om den syftar till att attrahera inflyttare, företagsetableringar eller turister. Åk till närbelägna Helsingborg och de har anställt en Stockholmsbaserad lobbyist i hopp om att säkra infrastrukturpengar.

Läs vidare i Timbro/Smedjan


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •