Österrikes nya regering vill ta upp kamp mot politisk islam

| 8 januari, 2020

EU:s yngste regeringschef, den blott 33-årige förbundskanslern och troende katoliken Sebastian Kurz, återvänder till uppdraget att leda Österrikes regering – nu för första gången någonsin ihop med De gröna. Foto: Ronald Zak/AP/TT

“Österrikes nya regering kommer att fortsätta kampen mot politisk islam och jihad-förespråkande mullor och imamer i sitt eget land och övriga EU. Likaså blir det en fortsättning på de senaste årens uppstramade migrationspolitik gentemot asylsökande och människosmuggling från Mellanöstern och Nordafrikaetta för att kunna orka med de integrationsuppgifter som är uppenbart olösta och bekymrar ett växande antal väljare i alplandet.

Denna politiska inriktning står klar efter att kristdemokratiskt värdekonservativa Österrikiska folkpartiet, ÖVP, blev den stora segraren i nyvalet den 29 september. Partiet ökade med nästan 7 procentenheter, till 38,4 procents väljarstöd.”

Världen Idag (låst)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •