Tomas Brandberg (SD): Socialdemokraterna super – men låtsas vara nyktra

| 8 januari, 2020

Antalet nya uppehållstillstånd i Sverige under 2019 kan summeras till 120 000, under hela tiotalet rör det sig om över en miljon. Det är en blandad grupp av etniciteter, men en väldigt hög andel kan direkt eller indirekt förknippas med flyktingmottagandet från Mellanöstern, Afrika och Afghanistan. Samtidigt råder kaos med dubbla identiteter och handel med samordningsnummer och adresser. Sverige har tappat kontrollen.

Sedan hösten 2014 ligger ansvaret för utvecklingen på Socialdemokraterna, som nu försöker äta upp kakan och ha den kvar. Inför de invandrade minoriteterna och den migrationsvänliga opinionen leker man alla goda gåvors givare och står upp för fortsatt anhöriginvandring och bidragsförsörjning. Och budskapet går fram, Socialdemokraternas och vänsterblockets dominans i invandrartäta områden är i det närmaste total.

Socialdemokratin har alltså tagit många djupa klunkar ur migrationspopulismens bägare, men utger sig för att vara nyktra när det passar. Samtidigt försöker man nämligen sända ett annat budskap, uppenbart för att behålla stöd från LO-medlemmar, som oroas över samhällsutvecklingen och sneglar på Sverigedemokraterna som ett alternativ.

Både Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorvaldsson har uttryckt sig i termer av ”ordning och reda” i invandringspolitiken. Även finansminister Magdalena Andersson signalerar ibland att politiken borde bli mer restriktiv, vilket dock inte omsätts i praktiken.

Det senaste utspelet kom från riksdagsledamoten Olle Thorell (S) i ett debattinlägg i Aftonbladet (3/1), där han anser att Sverige behöver ”en stram och begränsad invandring”, men tillstår inte med ett ord att hans parti hittills skulle ha gjort något fel. Han beskyller dessutom en alltför generös arbetskraftsinvandring på ”högern”, som om hans eget parti inte skulle ha suttit vid makten mer än fem år.

Frågan är om inte just Olle Thorell tar skamlösheten till en ny nivå. Han själv förde någon sorts personlig kampanj på Youtube inför valet 2018, där han med barnslig vänsterretorik tonade ner problemen med migration och istället skyllde samhällsproblemen på giriga riskkapitalister. Nu låtsas han som att han står för begränsad invandring.

Men när man kör bil stoppas av polisen är det alkometern som räknas, inte en muntlig försäkran att man inte dricker alkohol. Och i Sveriges fall talar siffrorna sitt tydliga språk. Den nuvarande migrationen är ohållbar, vilket pedagogiskt framhålls av professor Assar Lindbeck på DN debatt (5/1). Numerären är för höga, invandrarnas utbildning är generellt sett för svag och Sveriges förmåga till integration sviktar.

Detta styr Sverige mot en social och ekonomisk kris, en situation som Socialdemokratin inte förmår hantera. På grund av krav från samarbetspartier och vissa falanger inom det egna partiet gör man ingenting, utan sitter och hoppas intensivt att EU ska komma till undsättning.

Samtidigt lägger man ut dimridåer om det egna ansvaret och för en ohederlig debatt med dubbla budskap. Vem röstade för detta?

Tomas Brandberg (SD) på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •