Din skatt 2020. Räkna ut just din skatt här.

“Slopad värnskatt, höjt grundavdrag för äldre och höjd kommunalskatt i 61 kommuner är de främsta förändringarna i inkomstskatten 2020. I vår uppdaterade skattekalkylator kan du själv ta reda på hur hög din skatt blir.

Den mest omtalade förändringen i inkomstskatten 2020 är att värnskattenavskaffas. Detta sker som en direkt konsekvens av januariavtalet mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Egentligen skulle man kunna säga att förändringen är kraftigt försenad. När skatten först infördes 1995 var den nämligen endast tänkt som en temporär åtgärd som skulle tas bort redan 1999 (mer om historiken här).”

Läs vidare på ekonomifakta

Räkna ut din skatt här


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •