“Jag hade inte en chans, pappa”

“En grupp som attackerar en annan grupp på grund av deras etniska tillhörighet. Man använder svepskäl för att skada, förnedra, dominera.

—————-

“Jag hade inte en chans, pappa”

På söndagskvällen gick vännerna på den tidiga visningen av Star Wars. Efteråt blev de attackerade och misshandlade av ett stort gäng. En av vännerna har spenderat natten på sjukhus på grund av slag och sparkar.

(…)

Alla vänner fick uppsöka akuten, men Tommy Helins son fick de allvarligaste skadorna och lades in över natten och hade på måndagsförmiddagen inte fått åka hem.” skriver Ivar Arpi på Facebook.

Otäckt. Integration är en process som i Sverige handlat för mycket om hur och på vilket sätt det svenska samhället ska anpassa sig till invandringen och väldigt lite om hur dem som invandrar ska anpassa sig. Den här ekvationen är grunden till etniska motsättningar som nu växer fram.

Annie Lööf är ett bra exempel på hur mandom politiskt ledare spär på den här konflikten. När Lööf förra året på Twitter skrev om hur hon i sociala medier förföljs av ”vita män” drog hon själv upp etniskt skillnad. I ett demokratiskt samhälle som vårt borde ingen partiledare reflektera över väljares hudfärg.

Etnicitet som identitet. Etnicitet som offer. Det vill säga att minoriteter kan och gör identifierar sig som sitt ursprung, minoritet och därmed ett slags offer. För det är vad det svenska samhället upprepat säger, att de är offer för andra omständigheter bortom deras kontroll.

Vad Stefan Löfven och JÖK svar på de här problemen som hämtar sin näring ur den bristande integrationen vet inge, allra minst de själva. En gissning är dock att majoritetssamhället kommer att få fortsätta betala, inte bara med skatter utan också med ökad otrygghet.

“En sak är säker: Det farligaste majoritetssamhället kan göra är att inte vara tydligt med vilka krav som ställs. Då kan man inte förvänta sig att någon integration ska ske. Då återstår bara det Kaufmann kallar Fight eller Flee. Och ett sådant samhälle vill vi inte ha.”

Timbro


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *