JÖKEN – Den oheliga alliansen

| 12 januari, 2020

Det har nu gått ett drygt år sen Sveriges politiska plattform förändrades i grunden och det möjliggjordes av framförallt två partier.

Centern och Liberalerna konverterade båda som stödtrupper till den Socialdemokratiska ideologin, inte utifrån sin beundran för dess politiska system utan snarare för sin avsmak för den framväxande folkrörelsen som Sverigedemokraterna står för och en förhoppning om att kunna påverka i svensk politik.

Vad gäller Centerpartiet tycks både beundran för S, avsmak för SD och förhoppningen om en maktstatus kvarstå men vad gäller Liberalerna ser man en tendens till att vackla i sin tro. Efter den nya partiledarens tillträde och en tids tillnyktring lämnar man kanske på sikt sin nya tro och återvänder till sin gamla? Tiden lär utvisa då splittringen är total.

Centerpartiets ledare lär dock inte vackla. Full av övertygelse om sin egen betydelse och förträfflighet lär hon trotsa både partiet och väljarna innan hon äter upp den sko hon en gång utlovade.
Hon syns aldrig ha tvivlat på sin egen ofelbarhet, möjligen på partiets, men på sin egen, nej aldrig.

Hon tycks aldrig ha haft den elementära och grundläggande tro på borgerligheten som kännetecknar de övriga partierna där samarbete med Socialdemokraterna ansågs uteslutet. Hade hon haft det hade Ulf Kristersson varit statsminister idag.

Precis som i fallet med tidigare “sidbytare”, så tycks hon känna att det här var mer än hon förhandlat om när hon blev Centerpartist och därmed borgerlig och så ger hon upp sin politiska övertygelse.

Någon skulle säkert säga att hon har förlorat sin visshet och övertygelse om den borgerliga politikens fördelar – men jag gissar att hon aldrig haft den. Snarare var det en längtan efter makt och egen vinning som var drivkraften.

Jag tror att tiden snart kommer ikapp henne.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •