Snälla herr Schulman, hur får dig att förstå vad sjukhuskrisen beror på?

| 12 januari, 2020

Hur får vi dig att förstå att just akutens helvete kommer från de högra kostnaderna för migrationen? Lägg därtill det ökande vårdbehoven migrationen medför.  Har du själv någon ide om hur vi ska få dig att förstå? Befolkningsmängden har ökat rejält. Samtidigt har flera sjukhus stängt. Klart akuten blir ett helvete och att vården krisar. 

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/migrationen-leder-till-ett-okat-vardbehov-28652

Tino Sanandaji har skrivit om det här? Har du läst det han skriver? Bland annat skriver han: “Tidigare har Socialstyrelsen och Västra Götalandsregionen visat att invandrare i snitt har högre vårdbehov, vilket innebär att invandring ökar resursbrist. Ändå fortsätter politiker och media lura allmänheten med det falsk budskapet att invandring är nödvändigt när det tvärtom tynger vården.”

https://projektsanning.com/2019/07/15/tino-sanandaji-invandring-ar-en-borda-som-forvarrar-vardens-resursbrist/

Du har gjort detsamma, fortsatt försöka lura allmänheten med falska påståenden om invandringens effekter. Missförstå mig rätt. Det är bra att du reagerar på akutens helvete men det räcker inte. Imorgon har du glömt bort det.

Som krönikör kan man ta sig betydande friheter. Nästan allting är tillåtet. En krönika är varken polisprotokoll, tidsdokument eller vetenskaplig avhandling. Men vissa gränser bör ändå respekteras, som den om kontakten med verkligheten när man skriver om verkligheten. 

Oavsett var man står politiskt eller om man är krönikör som du herr Schulman, går det inte att å ena sidan i åratal sprida lögner invandringens effekter och sedan låta sig bli chockad över effekterna av kombinationen mellan en välfärdsstat och fri invandring. Det är bara ohederligt. 

Exakt vilka effekter detta får vet ännu inte fullt ut, men det vi ser idag är bland annat att svensk sjukvård krisar. Det är anmärkningsvärt att det inte nått fram till dig. Till och med Morgan Johansson vet. Det förstod i alla fall jag då det framkom att han försökte gömma undan en opublicerad rapport från Migrationsverket enligt vilken kostnaderna för invandringen väntas öka rejält. Kanske du borde läsa den rapporten och återkomma med en ny krönika om helvetet på akuten? 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dOrldA/nu-okar-invandringen–vem-betalar-for-det

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/jag-laser-om-akuten-och-kastas-in-i-ett-helvete/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=twitter&social=twtr


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp