2925: Förhandlingsmästaren delar med sig.

| 13 januari, 2020

De politiska partierna har blivit skådespelarna i den dag och natt pågående pjäsen ”Nästan alla skall med”. Det intressanta är att samtliga partier kan få åtminstone en liten bit av kakan. Bland de regeringsstödjande partierna är Vänsterpartiet den yttersta länken som inte riktigt får vara med utan enbart får vara glad över att ändå ge sitt stöd. Det har ju visat sig att Löfven och Socialdemokraterna hyser en stor skräck för nyval. För att förhindra att en sådan katastrof utbryter har man trollmästaren själv, alltså Löfven.

Även Jonas Sjöstedt har förstått hur slipstenen skall dras. Nu är det marknadshyror och arbetsrätten som får Sjöstedt att barskt uttala sig: ”Vi kommer att starta förberedelser för nyval” (Aftonbladet). Varken Löfven eller Sjöstedt vill ha nyval men det skulle kunna tvingas fram om Löfven gav kalla handen. Men det kommer han naturligtvis inte att göra. Standardlösningen är att meddela att ärendena kommer att utredas och först när det är gjort är det möjligt att ta ställning. Och då är det samtidigt dags för nästa val.

Så kan man få en händelse att se ut som en riktig händelse men det handlar givetvis om att bli synlig med en synpunkt som retoriskt kan tilltala presumtiva röster.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: