Joakim Lamotte: GRANSKANDE REPORTAGE: KVINNOFÖRTRYCKET I KISTA GALLERIA

“Allt fler kvinnor väljer att avsluta sina jobb i Kista galleria på grund av ökande kvinnoförtryck. Det berättar flera personer som hört av sig till mig den senaste tiden.

De vittnar dels om sexuella trakasserier när de väntar utanför gallerian efter arbetstid. Vissa har därför slutat åka tunnelbana och buss till jobbet och tar istället bilen. Men även det har inneburit problem.

– I början parkerade jag utanför gallerian, men efter att flera gånger ha blivit trakasserad och fått främmande män som knackat på min vindruta när jag gått till bilen valde jag att parkera i gallerians parkeringsgarage istället. Men det blev ohållbart i längden på grund av den dyra avgiften. Jag tycker det är skamligt att jag som ensam kvinna inte ska våga gå till min bil efter jobbet kvällstid, berättar en av de kvinnor som kontaktat mig.

Kvinnorna berättar även att det blir allt vanligare att manliga kunder vägrar prata med dem när de vill få hjälp i butikerna. Detta kan jag nu visa upp i det videoklipp som är bifogat i inlägget.

I det fallet är det en man med helskägg och vit kaftan som kommer in i en butik med kölappsystem. När det är hans tur vägrar han att prata med kvinnan som vill hjälpa honom i butiken, eftersom det strider mot hans kultur.

När kvinnan kontaktar mig känner hon sig både ledsen och förnedrad, men framförallt arg. Hon menar att det här inte borde få ske i Sverige.

– Men det är tyvärr inte första gången som detta händer mig. Mina kvinnliga kollegor har också blivit utsatta för samma förnedrande diskriminering och snart är detta mer eller mindre vardagsmat, säger kvinnan jag pratar med.

Hon är nu en av flera kvinnor som valt att sluta jobba på Kista galleria på grund av det ökande kvinnoförtrycket.

Ska det verkligen få vara så här? Jag uppmanar alla att lyssna på klippet och dela det till våra politiker och andra som behöver få upp ögonen.”

Joakim Lamotte på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *