Fega liberaler gör ingen nytta!

| 15 januari, 2020
Tunga företrädare i Liberalerna i Nyamko Sabunis närhet vill att L tar steget in i regeringen och gör anspråk på tunga ministerposter.
 
– Liberalerna behövs i regeringen för att fixa integrationen och rättspolitiken, säger riksdagsledamoten Robert Hannah.
Nej det gör de inte! Liberalerna bär med sig en börda av fumlighet och svagt uppträdande mot flera för väljarna viktiga frågor. De bär också med sig en svaghet i att klara av att stå pall.
Expressen, länk nedan, har talat med ett stort antal personer i L-toppen som ger bilden av att det kristyngda partiet nu behöver välja väg – att antingen ta plats i regeringen eller inta en betydligt tuffare oppositionsroll.
Man anar desperation i L-leden. Efter den ytterst korta smekmånad Sabuni fick uppleva har L i väljarstöd sjunkit radikalt och ligger idag långt ifrån 4 procentspärren.
Sabuni och L har sig själva att skylla. Dels förvaltar de en politik som ligger fjärran från en politik som på något sätt skulle kunna tänkas kunna bidra till ett bättre samhälle och dels har Nyamko genom sin 180 gradersvändning några veckor efter ett hon blivit vald till partiledare.
Sabuni gick direkt efter att ha tillträtt som partiledare ut med förslag till reformer som faktiskt både lät vettiga och konstruktiva. Något som var fjärran från den politik hennes företrädare bedrivit. Detta hann avspeglas i en opinionsundersökning där partiet steg kraftigt.
Sabunis utfästelser och löften sågs inte med blida ögon av L-toppen och det dröjde inte länge innan hon i princip tog tillbaka allt hon tidigare sagt och lät sig inlemmas i L-fållan. Det visade sig vid nästa opinionsundersökning då partiet sjönk som en sten.
Desperationen är märkbar och man menar att det kristyngda partiet nu behöver välja väg – att antingen ta plats i regeringen eller inta en betydligt tuffare oppositionsroll. Att ta en plats i regeringen skapar naturligtvis bara mer oreda i en mycket svag regering. Ett svagt marginalparti och en extremt svag regering är inte vad Sverige behöver.
Bild: Erik Simander / TT