Mobbad, våldtagen och utanför

| 15 januari, 2020

En mamma hör av sig till mig angående sin dotter. En dotter som kämpat med mobbning och utsatts för det allra värsta, en våldtäkt. Hon vill så gärna att fler ska förstå dotterns kamp och hennes egen sorg och oro. “Du får gärna skriva om det,” skriver hon till mig.

Dottern som heter Evelina skriver sin historia på sin egen blogg. Här berättar hon om hur hon större delen av sitt liv mobbats och varit utanför. Drogerna blev en tillflykt för henne. Vännerna var få.

Evelin har varit med om mycket, mer än vad någon ung tonåring ska behöva. “Att vara en tonårstjej, överviktig och gärna en som syntes och hördes bådar tyvärr inte så gott. Hade bara en önskan om att bli förstådd och accepterad för den jag va. Bara där hade jagb oddsen emot mig”, skriver hon på sin blogg. Ändå hade inte det värsta ännu hänt.

Våldtäkten. Evelina hade lovat en vän att följa med på fest. Hon valde att inte dricka så mycket den där kvällen. Vad hon visste var att den här kvällen för alltid skulle förändra hennes liv. Bara tre timmar efter att ha inlett till festen var hon på Södersjukhuset och avdelningen för våldtagna kvinnor. Där frågades hon ut, undersöktes och fotograferades.

Evelina skriver: “Att bli tvingad till sex under ren rädsla skadade mitt psyke mer än vad jag tidigare insett. Under våltäkten såg han även till att berätta för mig hur ingen kommer att tro mig, jag som va den jag va, vem skulle dǻ tro mig? Han va inte både äldre uatn bra mycket mer populärare än vad jag va. Så jag visste ju att han hade rätt i det han sa. Vem skulle tro mig?”

Evelina hade sår på knäna, blåmärken på kroppen och sprickor i sitt underliv till följd av våldtäkten. För varje gång hon fotades den där kvällen på Södersjukhuset hoppade hon till. Men det var ännu inte över. Evelina skulle få lida mer.

Efter våldtäkten skriver Evelina om det hat och den avsky hon utsattes för. “Jag kunde inte ens röra mig utomhus utan att behöva skydda mig själv. Jag blev så otroligt hatad, folk äcklades utav mig vilket dom gärna berättade. Dom skrämde mig enomt mycket. Människor som både visste vilka det va och även dom jag aldrig sett tidigare kunder skrämma livet av mig, skapa ohållbara situationer som jag absolut inte kunde hantera. Vare sig det va utanför fritidsgården, när jag va ensam eller varenda gång jag skulle ta bussen hem med andra så gjorde dom nästan som en föreställning inför andra. På så sätt lärde jag mig att bli osynlig. Då jag inte kunde försvara mig tillslut så va det de enda sättet. att inte bli sedd. Samidigt som allt detta så tog jag mig igenom min vardag där det pratades konstant om mig, förklara och försvara mig på rättegångarna som löpte om varandra.”

Det Evelina berättar är fruktansvärt. På alla sätt. Hon har utsatts för det allra värsta man kan tänka sig, våldtäkt. Men reaktionerna och det som händer henne efteråt är lika hemskt. Vad har vi kommit att bli för ett slags samhälle? Var finns sympatin? Stödet?

Killen som våldtog Evelina dömdes för våldtäkt och 90 timmas samhällstjänst. Ett straff som är snabbt avklarat. För Evelina är det annorlunda. Hon kommer bära med sig sina upplevelser hela livet.

Idag mår Evelina bättre men ingen som utsätts för våldtäkt ska behöva behandlas som hon har behandlats.

Till Evelina och henne mamma vill jag bara säga tack. Tack för att ni delar med av er. Jag hoppas att er berättelse ska få fler unga tjejer att berätta sin.

Bloggen Evelinasophia.blogg.se


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: