Är Miljöpartiet samhällsfarligt?

| 17 januari, 2020

Lorentz Tovatt är klimatpolitisk talesperson för Miljöpartiet och Johan Gustafsson, slöseriombudsman hos Skattebetalarna.

Miljöpartiet slår reflexmässigt ifrån sig kritik från tunga expertmyndigheter som Riksrevisionen. Deras kritik och andras avfärdas antingen som ”slagträn i debatten” eller som något varande en dold agenda av lögner som är ute efter att svartmåla världens bästa miljöpolitik. Det biter inte på oss skriver Lorentz Tovatt (MP) i Expressen där han samtidigt berömmer partiets egen politik på just de punkter de kritiseras för. Tovatt går så långt som att hävda: “MP har visat att det går att kombinera en ambitiös klimatpolitik med en stark välfärd. Just nu tittar omvärlden på oss och många börjar följa vårt exempel.”

https://www.expressen.se/debatt/dold-agenda-och-rena-logner-om-mps-politik/

Gör omvärlden verkligen det, tittar på Sverige och tänker att vill vi också göra? Jag tror inte det. Det slogs fast i en omröstning anordnad av Slöseriombudsmannen, att regeringens klimatpolitik är förra årets värsta slöseri med skattepengar. Slutsatsen bakom var att de stora summor som satsas på klimatåtgärder inte gett några nämnvärda effekter. Det gillades inte av Isabella Lövin som menade att omröstningen, det vill säga att svenska folket, påverkats av ”alternativa fakta”. “De ljuger, och man får anta att det är högst medvetet eftersom de inte rättat något trots att de fått det påtalat, om utsläppen för 2018, säger hon till fPlus.” Poängen är att regeringens klimatpolitik har misslyckats, kontrar Slöseriombudsmannen.

https://www.fplus.se/storbrak-om-klimatpolitiken-lovin-sagar-sloseri-lista/a/6jvaye

“Det handlar inte bara om miljöpolitiken. Miljöpartiet har genom hela sin tid varit ett anti-parti präglat av olika aktivistgruppers krav på ännu mer, av vad det än gäller. Alla aktivistgrupper som ville väl skulle vara med oavsett om aktivismens medel var acceptabla och dess olika mål förenliga eller ej.”

https://www.gp.se/debatt/mp-s-populism-farlig-för-miljön-och-samhället-1.798363

Miljöpartiet har sedan Mehmet Kaplans tid mötts av hårda granskningar på grund av att deras oförmåga att hålla rent inför oacceptabla grupper och värderingar. Den granskningen pågår alltjämt eftersom partiet reflexmässigt hellre slår ifrån sig kritik än lyssnar till den. Men även Miljöpartiets politik behöver mötas av samma kritiska granskning som den om oförmågan att stå upp demokratiska värderingar och samhället i stort.

Även om Miljöpartiet gör allt de kan för att även slå bort dagens Sverige ur väljarnas synfält, kvarstår just dagens Sverige som präglas av skjutningar, sprängningar, brist på bostäder, vårdköer, brist på läkare, brist på tandläkare, brist på poliser, brist på lärare med mera. 

Ett mycket stort ansvar för den utvecklingen har Miljöpartiet som låtit olika aktivistgrupper styra svensk politik, såväl inom miljöpolitiken som inom migrationspolitiken. När det inte har fungerat har de kallat svenska folket för lögnare och/eller utövat politisk utpressning för att bland annat få igenom en mycket generös invandringspolitik.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp