INSÄNDARE. Peter Bardland: DET POLITISKA FULSPELET OCH BEDRÄGERIET RUNT KÄRNKRAFTVERKEN RINGHALS 1-2

| 17 januari, 2020

Det är ett fulspel av sämsta märke. Man ljuger folket rakt i ansiktet. 

Vem kan ha förtroende för sådana beslutsfattare? 

Ringhals 1 och 2 gjorde t o m en vinst på ca 1.5 miljarder vardera, dvs ca 3 miljarder tillsammans, under 2018.

“Ringhals 2 har haft problem med bottenplåten men denna åtgärdades 2015 till 2016 och är betald och klar, samt godkänd av SSM hösten 2016.De rostfläckar på bottenplåten som Sveriges energiminister pratade om i dagens debatt i Agenda ”

Vi upplever en tid där vi sedan något år sedan allmänt blivit mera medvetna om effektbristen som har uppstått på sina håll, bl a i Malmö, Ystad och i Mälarregionen. 

Hittills främst beroende på kapacitetsbrister i elnäten men även brist på produktionskällor, annars hade man ju inte behövt starta det lilla Heleneholmsverket i Malmö på 130 MWe. Ringhals 1 och 2 ger tillsammans 865 MWe + 900 MWe = 1765 MWe, dvs drygt 13 ggr mer effekt…

Debatten har rasat vidare sedan Lucia 2019. Bland annat har energiministern och företrädare för Vattenfall dolt sanningen om status Ringhals 1 och 2 både tekniskt och ekonomiskt. Det är riktigt att Ringhals 2 har haft problem med bottenplåten men denna åtgärdades 2015 till 2016 och är betald och klar, samt godkänd av SSM hösten 2016.

De rostfläckar på bottenplåten som Sveriges energiminister pratade om i onsdagens (15/1) debatt med Jimmie Åkesson och twittrade ut foton på den 29 december 2019 är foton som togs innan åtgärderna som utfördes 2015 och 2016.

Det är alltså fake news och inget som har med dagens vetenskapliga sanning och status att göra. 

https://www.linkedin.com/posts/torsten-dilot-01947b27_vi-upplever-en-tid-där-vi-sedan-något-år-activity-6623340726342172672-Kkvk/?fbclid=IwAR1zbV0jrUegynQi5dTRLSWxd6Jog7vtySr4nuX0cEz41QVjN-hVBOAPGcA


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “INSÄNDARE. Peter Bardland: DET POLITISKA FULSPELET OCH BEDRÄGERIET RUNT KÄRNKRAFTVERKEN RINGHALS 1-2

 1. Msts

  Ja stoppa MP:s vansinniga framfart!!!!!
  Detta lilla strunt parti har en odemokratisk påverkan på Sveriges framtid!!!!!

 2. Klas Roudén

  Det kommer inte att vara elkraftmässigt realistiskt att utan utbyggnad av orörda älvar samt ökad o redan skadlig korttidsreglering av vattenkraften att driva kraftsystemet med enbart vatten- o vindkraft,, där den.senare inte bidrar med något alls i den nödvändiga frekvens- o spänningsregleringen, svängmassan o effektsäkringen. Och det behövs ca 8500 (!) vindkraftverk på 2 MW för att garantera 1700 MW från Ringhals 1-2, eftersom vindkraftens effekttillgänglighet enligt Svenska kraftnät är 9 %, medan Ringhals 1-2 har 90 %, t o m högre de senaste åren. Och den totala produktionskostnaden för fortsatt drift är 22-23 öre/kWh mot vindkraftens 36 öre/kWh. Inte förvånande eftersom reaktorerna är på plats, i motsats till alla mångtusentals ersättande vindkraftverk, hur många de nu blir, vilkas tillverkning o installation dessutom skapar ett skapligt CO2-utsläpp.

 3. mikael gustafsson

  En fråga klarar Ringhalsmanuell kylning?
  detta måste alla moderna kärnkraftverk
  efter Fukushima där härdsmältan smälter
  fortfarande berg och är ostoppbar än.
  Om ringhals har eller kan få detsamma är
  ett viktigt skäl..
  Vet ej om det ens var med..

Kommentarer är stängda.