Man skjuten i Jordbro under fredagskvällen

| 18 januari, 2020

Ytterligare en skjutningen i det trygga och säkra konungariket Sverige. Denna gången var det sent på fredagskvällen i Jordbro söder om Stockholm som polisen fann en man i 20-25 årsåldern allvarligt skottskadad. Larmet inkom vid 22,49 att en person skottskadats och när polis och ambulans kom till platsen så anträffades den allvarligt skadade mannen snabbt. Och han avfördes till sjukhus för vård. Polisen är rätt förtegna om händelsen och det är inte känt om mannen var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Enligt obekräftade uppgifter ska han blivit träffad av flera skott på flera ställen av kroppen enligt källor Aftonbladet talat med, men det är inget polisen vill bekräfta. Det ska också finnas uppgifter om att flera tomhylsor ska ha hittats på platsen. Även dessa uppgifter är obekräftade av polisen. Däremot bekräftar polisen att flera patruller är på plats och att de spärrat av ett område där mannen påträffades. Under natten ville polisen inte kommentera om där fanns några vittnen till skjutningen.

Enligt polisens presstalesperson i Region Stockholm Per Fahlström så är det för tidigt att uttala sig om något sådant. Han säger dock att ännu så är ingen gripen för brottet som rubriceras som försök till mord.
Det är väl ganska förståeligt att polisen är förtegna om alla dessa skjutningar, i alla fall i inledningsskedet. Och med tanke på att det inte går många dagar mellan dem. Men det oroliga är att det är så svag reaktion från regeringen om alla dessa skjutningar, med tanke på att där blir så stora reaktioner från dem när det händer svenska medborgare något utomlands.

Man tycker ändå att inrikesminister Mikael Damberg eller justitieminister Morgan Johansson borde göra något uttalande. Men inget sådant har kommit från någon av dem om alla dessa skjutningar och sprängningar annat än att det kommit helt som en chock för dem att det händer sådant i Sverige.
Så man frågar sig verkligen om de bryr sig om vad som händer i landet eller det enda de bryr sig om är hur mycket skattemedel de kan stoppa i egen ficka innan de blir utsparkade från maktens korridorer?

https://www.expressen.se/nyheter/man-skjuten-allvarligt-skadad/
https://www.aftonbladet.se/a/dOBR5z