Tino Sanandaji om kärleksinvandring

| 18 januari, 2020

Trots färre flyktingar ligger invandring på fortsatt höga nivåer, inte minst p.g.a. anhöriginvandring. Sveriges försörjningskrav är lågt ställda och kräver inte att de som kommer betalar in tillräckligt med skatt för att täcka framtida offentliga kostnad för välfärd, bidrag och pension.

Hur lätt det ska vara för nygifta är knivigt att balansera då det är i många fall är motiverat. Samtidigt finns risk för missbruk, i ett system där staten utgör halva ekonomin är giftemål inte bara en privatsak när det finansieras av andra.

De som vill ha generösa regler skapar sympati med ordet kärleksinvandring, exempelvis skrev Centerns Fredrik Federley: ”Eh, Jimmie! Ni vill förbjuda anhöriginvandring = kärleksinvandring”

Expressen skriver fascinerande om så kallad kärleksinvandring och en multisjuk pensionär som redan har tagit två män till Sverige och ansöker om sitt tredje:

”Hemma i den 37 kvadratmeter stora tvåan i Gamleby är det välbesökt både dag och natt. Den kommunala hemtjänsten kommer med dubbelbemanning sex gånger per dag…

Maire Pehkonens intresse för andra kulturer har fått henne att besöka många länder. Särskilt ofta har hon varit i Gambia på gamla dar och hennes tre senaste män är därifrån. Samtliga är unga. Maires första gambiske make lämnade henne samma dag som det permanenta uppehållstillståndet kom, och det tog även slut med den andre gambiske mannen. Han blev direkt ihop med en annan svensk kvinna några portar bort…Pehkonen och hennes man har ansökt om uppehållstillstånd för honom i Sverige men fått avslag från Migrationsverket. De menar att det handlar om ett skenäktenskap.”

Vi får läsa att försörjningskrav är drygt 8000 kr per månad. Sveriges regelverk bortser från att de stora kostnaderna inte är privatekonomisk utan välfärdsstatens. Artikeln har en faktaruta om ”Kärleksinvandring”:

“Enligt statistik från Migrationsverket från 2016 så var det 204 personer med gambiskt medborgarskap som ansökte om uppehållstillstånd på grund av en nyetablerad anknytning, det som i vanligt tal ofta kallas ”kärleksinvandring”. 141 av dem var män, och lejonparten var män i åldern 20-35 år”

Man kan känna sympati för kvinnans känslor, men det är tydligt varför kärlek inte i sig inte räcker som grund för invandring som belastar andra skattebetalare.

Tino Sanandaji på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Tino Sanandaji om kärleksinvandring

  1. Raoul Ferm

    Hej! Det är fantastiskt att det går så lätt för vissa att komma hit där det inte ens verkar ske nån som helst I’d kontroll eller annat. Men för mig som ovetandes svenska systemet blev kär och gifte mig med en kvinna från phillipinerna har det minst sagt varit allt annat än enkelt. Vi har varit tillsammans i snart 5 år och kämpat med att hon ska få komma hit i snart 4 år. Senast i allt elände är att jag tack vare migrationsverkets krav om försörjning och boende gjort att jag inte längre har råd att åka ner och hälsa på min fru. För för mig som hyrt ett hus här i Stockholm räckte det inte med kopia på hyreskontrakt utan dom krävde även bevis på vem som ägde huset. Trots att det finns en ambassad i Manila så var hon tvungen att göra nån form av utredning på ambassaden i Bangkok. När jag ställde frågan om min fru kunde besöka mig här med turistvisum under tiden som utredningen om uppehållstillsståndet pågick fick jag svaret både från migrationsverket och ambassaden i Manila att det gick bra och inga hinder förelåg. Så vi gjorde regelrätt ansökan och jag köpte biljett och försäkring men döm om min förvåning när hon av ambassaden i Bangkok fick avslag för det förelåg en risk att hon inte skulle återvända hem efter att visumet gått ut. Det är inte klokt där rök 15 000 kr all världens väg. Det ända svar jag får av dom att vårat ärende väntar på att en handläggare ska ta sig an det. Samma svar har vi fått under hela denna senaste processen som hittills tagit mer än ett år för det krävs i vårat fall ny handläggare för varje moment senast var det en handläggare som enbart beslutade om att hon fick göra intervjun i Bangkok och hon fick inte ens välja vilken tid utan dom gav henne en tid spikad med 1 veckas varsel att fixa biljett hotell och allt annat med hotet att missade hon den tiden så kunde hennes ansökan avslås och behöva göras om från början. Då jag är den som betalar alla räkningar där samt försörjer min fru plus dom kostnader jag nu har här gör att jag jobbar ihjäl mig och nu senast när deras krav på mig gör att jag inte kan åka dit och hon inte får komma hit gör att vi inte kan ses och inte kunnat sen april förra året gör att jag får känslan av att dom bestämt sig för att förstöra vårt äktenskap. Jag är väl typ den sista som skulle ge upp något som detta men nu börjar även hälsan ta stryk och att bli sjuk bara en vecka och jag inte skulle kunna jobba skulle krossa alla våra drömmar. Borde väl skrivas in i lagen att man som svensk inte har rätt att bli kär i eller gifta sig med någon från annat land och tro att man kan va tillsammans i Sverige. Tydligen ska jag bara hålla käften och jobba betala skatt och bidra till andras välfärd. Fick som svar från någon på migrationsverket vid något tillfälle att läget för dom boende på phillipinerna var väldigt bra. Man tror inte det är sant för det första tror dom jag vill ta hit min fru för att det är dåligt där nä hon är min fru och om man ser det på det viset så råder svår fattigdom och risk att kunna bli dödat av polisen bara vid minsta misstanke om drog innehav för att inte tala om hur det är nu när det regnar aska från vulkanen där fast det är fortfarande inte anledning till att jag vill ha hit min fru. Vet inte va jag ska ta mig till. Samtidigt ser och hör jag hur lättvindigt andra får komma hit utan krav och till och med resan betald och det räcker med uppehållstillstånd här för att ta hit hela sin släkt inte ens jobb behöver dom ha. För mig är det ett rent helvete skäms för att va svensk kunde jag hitta försörjning på phillipinerna skulle jag lämna Sverige omgående

Kommentarer är stängda.