Det Nya Sverige – 92-årig kvinna överfölls, misshandlades och rånades i sitt hem

| 19 januari, 2020

I det Nya Sverige händer hemskheter varje dag. Våra politiker väljer selektivt vilka av dessa hemskheter de uppmärksamma.

Statistiken bekräftar att grov brottslighet växer lavinartat. Att det begås allvarliga brott skyller makthavare och tjänstemän ofta på att samhället inte gjort sitt och att förövarna själva är offer. Så naivt och lättvindigt får man dock inte hantera detta växande och ytterst allvarliga problem.

Rånöverfall, där gamla människor utsätts för ett omfattande våld och kränkningar av gärningsmän i grupp, har blivit allt vanligare i Sverige. Ett av de senaste exemplen är den 92-åriga kvinna som överfölls i sitt hem.

Dottern till 92-åriga kvinnan säger: “Hon kommer att bli ett vårdpaket. Hon är rädd, ängslig, har ångest och trauma och har fått rätt många mediciner för att hålla det där i schack. I mina svarta stunder kan jag väl erkänna att att jag kanske tycker att det hade varit mest humant om hon hade fått somna in så fort som möjligt. Jag kan inte längre se att hon kommer att leva ett värdigt liv med någon som helst livskvalitet.”

En fråga jag skulle vilja ha ett svar på: Har någon politiker besökt den gamla kvinnan och uttryckt sin bestörtning och beklagande och lovat att göra allt för att få fast bovarna och förhindra fortsatta åldringsrån och -bedrägerier?

Människor som växer upp i Sverige har tills nyligen varit mer eller mindre förskonade från våld. Att förövare i grupp ger sig på en ensam svensk gammal människa måste väl ändå vara det yttersta tecknet på att vårt samhälle gett upp?

Expressen: Chris Marschalls mamma öppnade dörren – sedan blev hon svårt misshandlad av rånarna som stod på andra sidan. – Hon var så vanställd, hon var svartlila i hela ansiktet och ner mot halsen, säger Chris Marschall till TV4 Nyheterna .


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: