Under P3 Guld-galan gick Matilda ”Mattis” Årestad i Arre! Arre! till attack mot SD och Jimmie Åkesson.

Av | januari 19, 2020

I går var det P3 Guld-galan från Göteborg, som direktsändes i tv under lördagskvällen. Mitt under galan så skulle priset i kategorin för årets rock/metal ut. Ett pris som gick till Malmöbandet ”Arre! Arre!” När bandet skulle äntra scenen för att ta emot priset så inträffade en skandal. Det var när bandmedlemmen Matilda ”Mattis” Årestad grep mikrofonen och på typiskt aktivistiskt sätt skrek ut sitt budskap utan att bli stoppade av arrangörerna.

Hennes budskap som hon skrek ut var: ”Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, alla som sliter inom vården, alla som jobbar inom kvinnojourer. Ni är de riktiga hjältarna. Tack till alla som röstat rött. Fuck Jimmie!” Därefter kastade hon mikrofonen på golvet i en demonstrativt handling. Lite
senare tog programledaren Kodjo Akolor avstånd ifrån hennes handling men han gratulerade ändå henne och bandet för priset.
Akolor förklarade också att Sveriges Radio inte stod bakom angreppet på Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

Projektledaren för galan Liv Ungermark sade efteråt till GP att det inte är kul när artister använder P3 Guld som plattform för sina egna syften. Utspelet från Matilda ”Mattis” Årestad har också väckt stor ilska i SD. Bland annat har har SD:s rättspolitiska talesperson Adam Marttinen skrivit på Twitter: ”Lagbrott, har mot oliktänkande påhejat med musik och applåder. Inte speciellt vackert.”
Även Jonas Andersson, SD riksdagsledamot och ordförande för SD Linköping skriver på Twitter: ”Den hör typen av haveri sker om och om igen hos public service.”

Och man kan inget annat än hålla med både Adam Marttinen och Jonas Andersson om att detta inte var vackert och att set är ett haveri i public service.
Jag frågar mig om SVT och SR ska få ha direktsända program överhuvudtaget?
Inte med tanke på att vänsteraktivister får fullt spelrum för att sprida sina agendor.
Så är det inte dags att riksdagen säger till på skarpen mot den statsstyrda public service så vi får ett public service som inte är ett propagandaorgan för vänsteraktivister?

https://www.expressen.se/noje/stora-sd-ilskan-efter-direktsanda-attacken/

3 reaktion på “Under P3 Guld-galan gick Matilda ”Mattis” Årestad i Arre! Arre! till attack mot SD och Jimmie Åkesson.

 1. Anders

  Tänk vad olika det är. Om en kvinnligt sångare skriker ut en sexuell uppmaning om en manlig partiledare och samtidigt visar sitt underrede sig då gäller en regel.
  (inget straff)

  Men om tex den manlige sångaren Loa Falkman skulle skrika knulla Ebba och samtidigt blotta sig.
  Då skulle han bli av med alla sina uppdrag och förmodligen även bli dömd.

  Ps nu skulle Loa aldrig göra något sådant eftersom han har en fungerande hjärna.ds

  Svara
 2. Bo Carlsson

  De skulle fått lämna tillbaka priset så kanske det inte varit lika roligt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *