Landet som förlorade

“Sverige kraschar. Ekonomiskt, socialt och säkerhetsmässigt. Känslan av att våra folkvalda, polisen och andra samhällsaktörer antingen övergivit oss, är för inkompetenta eller nonchalanta är utbredd”, skriver Chris Forsne. 

Det är starka ord som berör och som sätter ord på det många av oss idag känner, sveket och ensamheten men kanske framför allt att vi och vårt land offras. 

Våra skattepengar används som om de vore styrande politikers egna. Jag tänker ibland på det faktum att Sveriges bistånd som år 2019 uppgick till 42 miljarder kronor. Den summan ökar det här året till omkring 46 miljarder. Detta efter att Stefan Löfven i slutet av 2019, under FN:s klimatmöte i New York högtidligen lovade att Sverige skulle dubbla bidraget till FN:s ”klimatfond” Green Climate Fund (GCF) från 4 miljarder till 8 miljarder årligen. Det finns alltid pengar när det handlar om bistånd, klimat och invandring men aldrig när det handlar om pensionärer, sjukvård, polis eller skola. Är inte det märkligt? https://nyheteridag.se/kommunerna-gar-pa-knana-da-lovar-lofven-atta-miljarder-till-fns-klimatfond/

Ta bara pensionärsskatten. När man minskade det som kallas ”pensionärsskatten” slog man på stora trumman. Pensionärerna fick lägre skatt! kanon! Den reformen kostade 4,33 miljarder, men på ett bräde kan Löfven man slänga ut 4 extra miljarder på bistånd som man inte vet var det hamnar, utan att någon reagerar. Eller ännu värre. Förra året förberedde eller inledde ett stort antal kommuner en besparingsåtgärd som fick stor uppmärksamhet i media; man planerar att sänka temperaturen på äldreboenden med tre grader – från 23 till 20 grader. Eller, när någon som fått asyl i Sverige sedan reser tillbaka hem på semester är det ju uppenbart att det inte handlar om någon person som behöver asyl i Sverige, och därmed leva på bidrag som betalas med våra skattepengar. 

Jag håller med Chris Forsne när hon skriver om raseriet. Det kokar i den svenska folksjälen. Och “vår” statsminster har blivit en källa till underhållning och allt ont som händer i landet. Faktum är att partiledarna och twittrande riksdagsledamöter inte längre heller tas på så stort allvar. Det händer trots allt ingeting som förändrar läget. 

https://ledarsidorna.se/2020/01/land-du-forlorade/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *