Tino Sanandaji: Som alla vet är nyckeln till välstånd i en modern kunskapsekonomi många barn, kvinnor som inte jobbar och snabb befolkningsökning…

| 20 januari, 2020

Uppsala är välmående, men hade tidigare en obalanserad ekonomi med all fokus på universitet och högutbildade och på tok för få storfamiljer som lever på bidrag. Nu har staden löst sitt problem och skördar frukterna. SR:

”Fler stora familjer än tidigare får nu försörjningsstöd i Uppsala kommun. Kostnaderna för försörjningsstöd – som tidigare kallades socialbidrag – har ökat kraftigt de senaste åren. Så här många stora familjer har det aldrig varit tidigare” “Det är ju många av de nyanlända som är stora barnfamiljer, och upp till 10 personer kan det vara i en familj. Och det kostar ju mer”

Nyheter Idag: ”En annan grupp där många går på bidrag är så kallade ensamkommande som nu är myndiga, samt deras familjer som också har fått komma hit…I fjol spenderade Uppsala kommun över 400 miljoner kronor på försörjningsstöd. 2015 låg kostnaderna på 276 miljoner”

Som alla vet är nyckeln till välstånd i en modern kunskapsekonomi många barn, kvinnor som inte jobbar och snabb befolkningsökning, precis som i de efterblivna länder i misär vars befolkning flyr hit. Visst kostar framsteg lite i början, men statsministern har försäkrat att det blir en förtjänst lite längre fram. Hur ska annars Sverige säkra välfärden utan att ta pengar från äldre och lägga det på bidragsförsörja storfamiljer?

Tino Sanandaj på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Som alla vet är nyckeln till välstånd i en modern kunskapsekonomi många barn, kvinnor som inte jobbar och snabb befolkningsökning…

Kommentarer är stängda.