INSÄNDARE. Jan Lindberg: VÄLFÄRDEN BEHÖVER INTE 5 NYA MILJARDER – VÄLFÄRDEN BEHÖVER EN NY REGERING.

| 21 januari, 2020

Samtidigt som Stefan Löfven och hans regering lånar nya miljarder för att hålla det sjunkande skeppet (JÖKEN) över ytan så detonerar nu sprängningarna med allt större intensitet i hans omedelbarbara närhet.

Ljuden från detonationerna borde i sig ge ett uppvaknande och en påminnelse om vilken sjuk väg samhället har tagit de senaste åren. Det blir till en snart vardaglig påminnelse om hur galet allting blivit och att vi snart står vid avgrundens rand. Det pågår ett mindre krig i samhället och alla ser och hör.. utom Stefan Löfven och hans regering.

Att ge 5 miljarder till kommunerna idag är ungefär som att ge första hjälpen eller HLR tills ambulansen kommer. Det är ok att han inte såg det komma, det har vi förstått, men nu behöver vi hjälp. Det är dags för regeringen att stanna upp och inse att vi klarar inte detta och istället låta någon annan ta över och lindra omfattningen av och begränsa skadan av den här helt vansinniga utvecklingen.

Det handlar inte längre enbart om kommunernas akuta ekonomiska behov för att lösa krisen. Det är bara konstgjord andning och det kommer att bli värre, mycket värre, om man inte istället åtgärdar problematiken. Och var ska vi ta pengarna nästa gång?
Vi vet ju redan vem som får betala.

Den ekonomiska och samhälleliga krisen i Sverige idag bottnar i en helt huvudlös, omdömeslös, oansvarig och illa skött politik sedan lång tid tillbaka vars enda egentliga mål och sammanhållande syfte varit att hålla det parti ute som nu rusar i opinionsmätningarna, samma parti som tidigt varnade för följderna.

Nej, krisen är inte enbart i kommunerna. Den egentliga och riktigt allvarliga krisen är i Löfvens egen Januariregering där man totalt tappat både greppet och verklighetsförankringen. Man ser inte vad som händer i samhället eller rättare sagt, man blundar för det då strävan efter makten och viljan att kvarstå i regering uppenbarligen är större än folkets väl.

Stefan Löfven säger att han tar ansvar och att alternativet är en löntagarfientlig och högerkonservativ regering men om detta är hans sätt att ta ansvar kommer samma löntagare att straffa honom hårt i nästa val. Samma löntagare som också får betala kalaset.

Jan Lindberg


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *