Peter Hultqvist attackerar Jimmie Åkesson i migrationsfrågan och säger att han sprider desinformation.

| 21 januari, 2020

Försvarsminister Peter Hultqvist går idag till attack mot Jimmie Åkesson efter hans anförande under partiledardebatten då Åkesson frågade om den fortsatt höga migrationen till Sverige. Men enligt Hultqvist så stämmer inte de siffrorna om 120 000 invandrare som Åkesson sa under debatten. Enligt Hultqvist så beviljades ”bara” 19 201 uppehållstillstånd av asylskäl, resterande beviljade uppehållstillstånd var av andra skäl, bland annat enligt Hultqvist 5 000 bärplockare och skogsarbetare, 688 städare och arbetande inom hemservice, 653 snickare, murare och anläggningsarbetare och
1 117 personal inom kök och restaurang.

Enligt Hultqvist så var det förutom dessa 31 786 så kallade anknytningsinvandrare varav hälften kom med personer ned arbetstillstånd. Sen var det 15 669 som fick uppehållstillstånd för att studera i Sverige. Därutöver var där 9 680 som har tillåtelse att vistas i Sverige kopplat till den fria rörligheten inom EU och EES. Och med dessa siffror så menar Hultqvist att Åkesson ljög under partiledardebatten.
Men gjorde han det, är det inte så att Hultqvist om inte ljuger försöker dra en vals för det svenska folket för att hjälpa upp Löfvens klavertramp om att det var högutbildade som sökt uppehållstillstånd?

Men de punkterna som Hultqvist tar upp uppgår inte till ner än strax över 80 000, man frågar sig vilka de andra dryga 36 000 är för några?
Sen så är det att Löfven kallar bärplockare, skogsarbetare, städare och personer som arbetar inom hemservice för högutbildade.
Är de det kan man verkligen fråga sig?
För det var det som Löfven gjorde under den debatt som Löfven och Åkesson hade.
Likaså är det väldigt allvarligt av Hultqvist att säga att Åkesson är en desinformatör, att han sprider ”fake news”.

För vad ska man då säga om Löfven och socialdemokraterna?
Är inte de lika stora desinformatörer?
När sen Hultqvist menar att Kristersson tvättar högerextremismen ren bara för att han vill samarbeta med SD i sakfrågor, då har denna man gått långt över gränsen i vad som är ärligt och hederligt. Då är det han och socialdemokraterna som kör med desinformation och ”fake news”.
För är inte SD demokratiskt valda och ska inte alla få prata och samarbeta med dem om de vill?
För om det är så kan man ställa sig frågan om Socialdemokraterna är ett demokratiskt parti?

Eller vill de ha ett diktatoriskt styre där de bestämmer vilka som får tala och samarbeta med varandra.
Man mer än börjar ställa dessa frågor då socialdemokraterna mer och mer visar sidan av att inte vara demokratiskt lagda när de angriper än den ena, än den andra för att sprida falska fakta när det i själva fallet är de själva som håller på att sprida ”fake news”. Och då håller de inom socialdemokratin och Hultqvist på med att kasta sten i glashus. Detta är något dom redan nu har uppmärksammats av väljarna och som socialdemokraterna märkt i opinionsmätningarna dom visat att socialdemokraterna förlorat många röster på deras dåliga politik.

https://www.dalademokraten.se/artikel/kronika-peter-hultqvist-jimmie-akesson-ar-en-desinformator?fbclid=IwAR3-lopz0MZ2HsL7wnwUX230kRbK5W_VB8lPyLK0AANlTa6LOjuncTZvJJA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Peter Hultqvist attackerar Jimmie Åkesson i migrationsfrågan och säger att han sprider desinformation.

  1. Karl-Johan

    Nu lyser desperationen igenom mer och mer från S. Att plocka fram Hultqvist i detta sammanhang görs bara för att han är en av få ministrar som har någon form av förtroende kvar, men det kommer han snart att tappa om inte han heller varken kan räkna eller vara ärlig. Visserligen är det väl fortfarande några ”maranatasossar” som låter sig övertygas, men de blir bara färre vartefter verkligheten kommer ikapp.

Kommentarer är stängda.