Tino Sanandaji: Hus ramlade inte ihop under julen, men vi kan idag läsa från Husby: ”Borstade tänderna när det exploderade utanför lägenheten.

Under flyktingkrisen höll Fredrik Reinfeldt en känd jultal som bla. frågade: ”Jag har ägnat några veckor åt att träffa folk och frågar dem, i detta kollapsens land, hur julhelgen var: Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop före ni kom in genom dörren?”

Hus ramlade inte ihop under julen, men vi kan idag läsa från Husby: ”Borstade tänderna när det exploderade utanför lägenheten. Kiomars Etesamipour stod och borstade tänderna när det small utanför hans lägenhet. – Allt är förstört, jag mår inte så bra nu, säger han efter nattens explosion. Hela lägenheten blev helt förstörd, det känns som den rasade ihop”

Enligt Brå har sprängningar ökat från 162 år 2018 till 257 förra året, men eftersom Brå bara började mäta 2018 när sprängningar redan flerfaldigats till nivåer över samtliga andra västländer kan vi inte jämföra tillbaks ordentligt. Samtidigt är nattens två sprängningar inte landets enda brottsrubriker – eller ens de värsta:

• Misstänkt mord i Järna – man anhållen

• Buss med passagerare ombord i Luleå besköts

• Kristianstad: Gäng attackerade man med tillhyggen och slog sönder hans bil

• Motala: Polisen utreder mordbrand i hyreshus

• Visby: Man överfölls av gäng

• Person attackerades på Norrtälje sjukhus

• Stockholm: Person knivhuggen

• Grov misshandel i Söderköping – två gripna

• Karlskoga: Man jagades av gäng och rånades på sin jacka

• En knivskuren vid skola i Upplands Väsby

• Tyresö: Ringde på dörren – misshandlade man grovt

• 15-20 rån mot äldre per dygn i region syd: ”Det bara fortsätter”

• Polisens larm: Rånade barn hotas till tystnad.

Det kan vara värt att läsa fortsättning av Reinfeldts av vänstern hyllade tal, som han brukar ta 100.000 kr för: ”Om Sverige är i kollaps och ingenting fungerar, vilka ord har vi kvar för att beskriva det som nu sker i Syrien, Libyen och Afghanistan? Vi måste vara försiktiga med våra ord. Annars förstår vi inte den utsatthet som finns i vår tid”

Tino Sanandaji på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *