Bilbränder på många håll i Gävle under natten till onsdagen

| 22 januari, 2020

Oroligheterna i Sverige fortsätter, förutom sprängningar i Husby, Malmö och Norrköping de sista dagarna så har bilbränderna fortsatt som om inget har hänt.
I dag skriver expressen att 14 bilar satts i brand på fem platser i Gävle. Polisen säger att gäng med ungdomar ska ha setts avfyra raketer i samband med att bränderna startade. Bränderna som startade vid 4-tiden ska vara centrerade till stadsdelen Sätra i Gävle där bränderna det på en av adresserna också ska ha spridit sig till ett sophus.

Alla bränderna ska vara släckta men polisen säger att de har en större styrka på platsen och söker nu vittnen till händelserna. Boende i området säger att de sett en hel del personer i rörelse som sprungit på platsen, men polisen har inga signalement på dessa personer. RLC-befälet vid polisen i Region Mitt Thomas Bertze säger: ”Det är ännu för tidigt att säga om det är samma förövare till alla bränderna. Men vi utreder naturligtvis om det finns ett samband mellan bränderna. Och vi utgår från att de är anlagda.”

Enligt polisen ska ingen människa ha skadats vid bränderna i Sätra. Vid 5.30-tiden inkom också larm om en bilbrand i Forsbacka mellan Gävle och Sandviken. Denna branden hanteras som en enskild händelse. Polisen har inte uttalat någon brottsrubriceringen i någon av bränderna, men det blir väl som vanligt att de rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse genom brand.
Jag frågar mig dock om inte detta än ytterligare ett bevis på att Sverige inte är något tryggt och säkert land längre. Osäkerheten sprider sig allt mer.

https://www.expressen.se/nyheter/fjorton-bilar-i-brand-i-gavle/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •