Bra av Lotta Gröning

| 23 januari, 2020

“Lena Mellin krönikör i AB är väldigt upprörd över att V,M och KD med stöd av SD kommit överens om att välfärden ska få mer pengar. Hon liknar Riksdagen vid en lekstuga, hon menar att Sjöstedt säljer sig till oheliga allianser och att detta skadar demokratin och trovärdigheten för politiken. Tänk jag tror inte det. Tvärtom tror jag många väljare är glada över att kommunerna får mer pengar.

Jag tror att många väljare ser detta som en befrielse därför att Januariöverenskommelsen ses som odemokratisk och en ohelig allians. Jag tror att vänsterns medlemmar applåderar Jonas Sjöstedt. Socialdemokraterna har tagit avstånd från vänstern, vill utesluta dem från politiskt inflytande. Varför ska då V stödja en liberal högerpolitik driven av S?

Även Lena Mellin måste förstå att vänsterns viktigaste uppgift är inte att se till att socialdemokraterna sitter vid makten. Lekstugor är bra mötesplatser för barn som genom lek och nya idéer formar kamratskap och sammanhållning. I kommunerna är det inte ovanligt med Samarbete mellan vänstern och de borgerliga. Problemet är däremot att experimenterandet med demokratin genom DÖ och Jöken har skadat både demokratin och trovärdigheten. Det bör vi vara oroliga över!”

Lotta Gröning på Facebook 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp