Fortsatta oroligheter med bilbränder i bostadsområdet Sätra i Gävle

Av | januari 23, 2020

Under natten mellan onsdagen och torsdagen fortsatte det att vara oroligt i stadsdelen Sätra i Gävle. Polis och räddningstjänsten fick det första larmet om en bilbrand på Gråstensvägen strax efter midnatt. Det var en bil som brann där och två bilar ska ha fått sekundära skador i den branden. Bara 45 minuter efter det första larmet kom nästa, då var det en garagelänga på Igeltjärnsvägen i samma område som brann. Denna brand var vid två-tiden under kontroll men ännu vid tre-tiden var det okänt hur många bilar som skadats i denna brand.

Polisen misstänker att båda dessa bränder är anlagda men de har inte någon, några misstänkta i nuläget. Polisen sade under natten att det är oklart vilken brottsrubricering dessa sätta på bränderna då branden i garagelängan skiljer sig åt från enskilda bilbränder som oftast rubriceras som skadegörelse. Polisen säger att de inte vet om branden i garagelängan ska klassas som grov skadegörelse eller om det handlar om mordbrand. Oavsett hur branden klassas så är det andra natten det förekommer bilbränder i bostadsområdet Sätra i Gävle.

Man ställer sig nu frågan om det är sådana här händelser polischeferna som tidigare uttalat sig om gängbrottsligheten vill att kvarterspoliser ska ta hand om?
För om man ska tro Miljöpartiets rättspolitiske talesperson Rasmus Ling så är det just detta polischeferna vill, istället för att hårdare straff ska utdömas.
Man frågar sig då vad för signaler sådana uttalanden ger den svenska befolkningen?
Jag vill nog säga att det ger fel signaler.

Signaler om att samhället kapitulerat för brottsligheten och att polisens chefer inte längre bryr sig om dem som är laglydiga och får betala dessa kalas. Signaler om att vissa av våra folkvalda mer bryr sig mer om förövarna än om offren.
Är det sådana chefer polisen ska ha?
Eller är det så att de tjänat ut och behöver bytas ut omgående?
För så är i alla fall fallet med de politiker som förnekar att brottslingar ska ha straff och inte saft och bullar eller en pizza och Coca-Cola.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/bilbranderpa-tva-adresser-i-satra?fbclid=IwAR3WMGdSehc7lpeVHWN8sSscuFN6pvJ–MwMgc7KkET_BMXwua4ZSftqdGU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *