Stefans Löfven minns offren under andra världskriget – när ska Löfven minnas offren i Sverige?

| 23 januari, 2020

“Under premiärminister Löfven besök i Israel har det varit mycket tydligt och mycket stort bevis på att premiärministern är fullt engagerad både i kampen mot antisemitism och även för att bevara minnet av förintelsen och dess offer. Det personliga engagemanget är mycket uppskattat!” sade Israels ambassadör iIlan Ben-Dov under Löfvens besök i the International World Holocaust Forum i Jerusalem.

Det känns märkligt att läsa detta då Sverige varje år sedan 60-talet via S-märkta regeringar skickat mycket frikostiga bidrag till terrororganisationen PLO. Yassir Arafat, president för den palestinska myndigheten mellan 1969-2004 hade extra rymliga fickor. PLO är som alla vid det här laget vet en organisation som endast har ett syfte, att utrota judarna till siste man.

Det samlade (svenska) biståndet till Palestina uppgår till över 800 miljoner kronor per år. Det svenska biståndet utgjorde 2017 därmed 6 procent av världssamfundets totala bistånd till Palestina. Strategin för Sveriges internationella utvecklingssamarbete avseende Palestina 2015–2019 omfattar 1,5 miljarder kronor, med ett genomsnitt om 300 miljoner kronor per år. Från Riksdagsförvaltningen 2018-04-09. Se bilaga.

Bidraget är oproportionerligt stort. Sverige, vars invånarantal utgör 0.125 procent av jordens befolkning betalar med sina sex procent i proportion till omvärlden 48 ggr mer i kronor och ören. Hur mycket av dessa pengar terrororganisationen PLO genom åren använt till krigsmateriel avfyrat med adress Israel vet nog ingen men det känns inte riktigt rätt att vi, folket, medelst skattemedel ska medverka till utrotningen av judar. Extra osmakligt blir det då att se Löfven “fullt engagerad både i kampen mot antisemitism och även för att bevara minnet av förintelsen och dess offer.”

Mötet i International World Holocaust Forum uppskattas inte av alla. Piotr Cywinski, ytterst ansvarig för Auschwitz-museet i Polen, kritiserar kraftigt hållandet av World Holocaust Forum i Jerusalem. Cywinski anklagar arrangörerna för att försöka ersätta den årliga ceremonin i Polen; och fortsätter “det är helt enkelt provocerande och omoget att jag inte hittar orden för att kommentera det.”

https://data.riksdagen.se/fil/5C74E396-8321-4A7B-AFB3-1BFD54F96FE2
https://www.timesofisrael.com/director-of-auschwitz-museum-slams-holding-of-world-holocaust-forum-in-jerusalem/
Bild: International World Holocaust Forum

1 En tanke på “Stefans Löfven minns offren under andra världskriget – när ska Löfven minnas offren i Sverige?

  1. Dan Astrom

    Löfven måste känna till Socialdemokraternas hjälp till Hitler och Nazismen, men det klart han verkar inte fatta så mycket så den informationen har troligen inte heller fastnat i kålroten han bär på sina axlar. Dock borde han förstå innebörden av stödet till PLO tycker man, men som sagt ovan, svårt att få kålroten att ta in någon som helst information. Vore jag ledare i Israel skulle jag handgripligen kasta ut Löfven, han talar med kluven tunga…

Kommentarer är stängda.