Strandhäll och Lööf anklagar Sjöstedt för att gå i SD:s ledband när de slöt överenskommelsen med M och KD

| 23 januari, 2020

Jag bara väntade på att Annika Strandhäll och Annie Lööf skulle ge sig in i debatten efter att Vänsterpartiet gjort upp om välfärdsmiljarderna med Moderaterna och Kristdemokraterna med stöd från SD. Och det dröjde inte lång tid innan dessa började sprida sitt ogrundade hat gentemot Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet. Både Strandhäll och Lööf delade en ledartext av DN:s Amanda Sokolnicki på Twitter. En ledartext som kritiserar V:s beslut att göra upp med Moderaterna.

Strandhäll skriver i sitt Twitter: “Jonas, en spade är en spade och ändamålet helgar inte alltid medlen.
Jag är inte ensam om att förfäkta den åsikt Amanda ger uttryck för.”

På detta svarar Sjöstedt: “Bästa Annika, du vet att vi aldrig förhandlar med SD. Du vet att vi gärna hade förhandlat med er och skapat en stabil majoritet – men att ni vägrar att förhandla med oss. Ändå stoppar vi privatiseringar och ordnar mer pengar till välfärden.”

Lööf var inte sen därefter med att också sprida sitt hat när hon Twittrade ut: “”Jonas Sjöstedt har ofta förklarat hur ryggradslöst det är att bygga sin politik på Sverigedemokraternas stöd. Det har han slutat med nu, när han behöver dem. De partier han själv brukar kalla blåbruna har fått en röd kamrat.”
På detta svarar Sjöstedt: “Inse att många av era ”reformer” är så dåliga att de saknar stöd i riksdagen.
Vi kommer att fortsätta stoppa kaosprivatiseringar och ordna mer resurser till välfärden. Vi kommer inte att låta er slå sönder LAS eller införa marknadshyror.
Det är bara att ni vänjer er.”

Så nu undrar man vilken nästa politiker från den oheliga alliansen som säger sig styra Sverige som ska gå ut ock fördöma Sjöstedt och det avtal han och Vänsterpartiet förhandlade fram med M och KD?
För där kommer säkert någon mer, de sista dårarna i bland sossarna har ännu inte visat sig på den slaka linan, likaså har inte den siste av centerns hatande politiker visat sig på denna lina. För hur vore det om dessa först läste sig in på vad demokrati är istället för att försöka föra Sverige mot ett diktatoriskt styre där det är de som ska bestämma vilka som får samtala och förhandla med vem.

För när jag såg sist så var fortfarande Sverige en parlamentarisk demokrati där vi medborgare sitter med makten om att bestämma vilka som vi vill ska få företräda oss i parlamentet. Det är också vi medborgare som kan plocka bort dessa politiker från samma parlament om vi inte anser att de skött sin uppgift på rätt vis. Det är också vi som på det viset bestämmer vilka som ska tala och förhandla med varandra i detta parlament för att det parti vi röstat fram ska få så mycket politiskt inflytande de kan få. Det är inte politiker eller före detta politiker som ska få bestämma detta som Annika Strandhäll och Annie Lööf tycks tro.

Jag tycker de bör tänka efter innan de uttalar sig nästa gång om det må vara på Twitter, Facebook, TV eller radio. För att som de nu försöker sig på med påtryckningar få Sjöstedt att backa från det överenskommelse han förhandlat fram med Moderaterna och Kristdemokraterna är inget annat än fulspel. Sjöstedt vet det och vi alla andra vet det. Det är bara ett fatalt försök från dessa att försöka hota det demokratiska förhållningssättet i riksdagen.
De är rädda för att de vet att den politik som de för inte är den politik som den svenska medborgaren vill ha.

De är skräckslagna för att de vet att domen mot dem kommer att bli hård vid nästa val. Ett val som kanske kommer långt innan de tänkt sig med tanke på på hur många av regeringens politik som nu faller samman. Men varken Strandhäll eller Lööf verkar tänka så långt när deras temperament säger att de ska skriva eller på annat sätt yttra sig, för då visar de att det endast handlar om känslor i deras fall. Då är tankeförmågan bortkopplad.

https://www.expressen.se/nyheter/v-anklagas-for-att-hjalpa-sd-efter-overenskommelsen-med-m/?fbclid=IwAR3CrizuPTqP8gxpEkZ-PazIDBQEAMia_p_uJTdL6B3Z2JBzhnQfSz_hF1I

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Strandhäll och Lööf anklagar Sjöstedt för att gå i SD:s ledband när de slöt överenskommelsen med M och KD

 1. Ulf

  Ja det är sannerligen surt för Strandhäll,Löfven och Lööf mfl när man blir påmind om att alla ställer inte upp på att hålla S och C under armarna oavsett urusel politik och stillatigande se hur den politiken förstör Sverige.Äntligen lite sunt förnuft och vuxenhet från oppositionen,bra.Hur var det nu med svikarpartierna C och L…”den som gräver en grop åt andra………” Bitter medicin,så smakar det när man tror att man sitter säkert.Politik är att bygga majoriteter i riksdagen.Fjamåt…………
  Inse att en politikers uppgift är att vårda Sverige,inte bedriva nån slags uteslutningsmobbing av vissa partier.Vi kräver regerande av en regering inte sandlåde tag och lögner.För övrigt kan väl ingen,säger det igen,ingen ha förtroende för C och L längre efter alla lögner och svek både mot de som röstade på dem men även kollegorna i alliansen.Fullkomligt utan ett uns av förtroende kvar gör att man inte bryr sig om deras bittra utlägg,en gång lögnare,alltid lögnare. De är de som skall skämmas inte partierna som nu äntligen agerar.Gissa om S,C,L Mp är oroliga för nästa val,finns överhuvudtaget någon som anser dem trovärdiga i någon fråga efter denna ovärdiga motbjudande fiaskoföreställning….Sannolikt helt uteslutet.Förtroende kan man inte klicka hem på nätet,det är något man över tid , i ord och handling visat att man är värdig.I ord och handling !!Ordet var förtroende.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *