Tino Sanandaji: I takt med att kriminella lär sig hur lönsamt detta är kan situationen bli ännu värre

“Även om ni är utmattade måste vi tyvärr uppmärksamma ännu en obehaglig trend utöver allt annat som redan drabbat arma Sverige. De kriminella verkar lärt sig att det är lönsamt & relativt riskfritt att ge sig in i människors hem, inte längre för stöld utan för våldsamma rån. Polisen har ingen statistik, men varnade förra året på basis av erfarenhet: ”Grova rån i hemmet ökar”.

Dessa rån är obehagligt planerade där de på förväg kartlägger ut förmögna, äldre som bor ensamt eller avsides. Bara idag kan vi läsa om flera fall, varav en mot en rik adelsman:

• Aftonbladet: ”Greve rånades brutalt i hemmet. Rånarna knackade på dörren och slog greven i ansiktet när de blev insläppta”

• SR: ”Polisen går nu ut och varnar folk som bor ensligt i Skåne för tjuvar och rånare. Flera gårdar som ligger långt ifrån annan bebyggelse har blivit rånade under de senaste dagarna – i närheten av Tomelilla, Borrby och Trelleborg”

• Ystads Allehanda: ”Man misshandlad och rånad i sin bostad. En man utsattes för ett brutalt rån i sin bostad”

• Expressen: ”Ytterligare rånoffer på storgård på Österlen. Rånarligan som misstänks härja på Österlen är våldsam. Ett av offren som råkat ut för rånarna är fortfarande blåslagen. Han försökte hejda de två männen att komma in när de ringde på”

Detta är möjligt då Sverige är ett av de få länder i världen där staten tvingar alla lägga ut information om adress, ålder, huruvida man bor ensam och inkomst. Det fungerade i ett idylliskt lågbrottsland, men innebär idag att man har gjort Sverige till en godisbutik för kriminella. Det finns inga skäl till att tvinga äldre som bor avsides eller kvinnor förföljda av våldsamma män ha sina personuppgifter offentliga.

I takt med att kriminella lär sig hur lönsamt detta är kan situationen bli ännu värre, och vi får som vanligt räkna med att politiker förnekar problemet i några år och sen kastar ut händer och säger “Vi såg inte detta komma!”. Vi ser det komma och varnar. Hanterar man inte detta lär det även förvärra risken att rika företagare tvingas lämna Sverige så deras familjer slipper vara konstant rädda som permanenta måltavlor.”

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Tino Sanandaji: I takt med att kriminella lär sig hur lönsamt detta är kan situationen bli ännu värre

 1. Mannen

  Stefan löfven, Mikael damberg, morgan Johansson med flera, det är Sveriges största ljugarklubb nr1,o sen svenska poliserna som ska fixa alla våldtäkter,rån mot äldre pensionärer, sprängningar,skjutningar m.m det är pinsamt att höra o se…poliser som ska stoppa ungdomar som har små raketer o smällare(poliserna som ser det, men vågar inte gå ur sina bilar, pinsamt värre)…

  Be dom spanska poliserna,att komma till Sverige o ställa allt till rätta, det vore något det!!

  Svar
 2. Johan

  Trevligt. Den sydafrikanska situationen är här. Vanliga familjer kan också bli måltavlor. Männen riskerar slås blå och gula, mödrar och döttrar blir våldtagna. Svenska folkets eget fel.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *