2931: Filmen “Krudttønden”

| 24 januari, 2020

Den 5 mars blir det premiär i Köpenhamn på filmen “Krudttønden” som handlar om händelserna i samband med terrordådet för fem år sedan. Det är ingen dokumentär utan en fri berättelse som ändå ligger ganska tätt på det verkliga skeendet.

Här är en dansk text utifrån en intervju i magasinet Ekko:

I det nye nummer af Ekko, der er på gaden i dag, løfter Ole Christian Madsen sløret for en interessant detalje i sin kommende film, “Krudttønden”: At Lars Vilks´ berømte rundkørselshund er med. I en scene ser man terroristen søge på nettet, og det er i den forbindelse, at hunden dukker op.

Instruktøren spørger bl.a., om det er “rimeligt, at vi skal gå og være bange hele tiden? Det taler vi for lidt om. Vores frygt er nemlig vanvittigt uretfærdig, men i stedet bruger vi energi på at undersøge, hvordan vi kan undgå at vække andre menneskers vrede. Det er ikke fair. Lars Vilks valgte Muhammed som en hund til sit motiv for en kunstnerisk provokation, mens Omar el-Hussein valgte Lars Vilks som sit motiv for terror.”

Ekko spørger også instruktøren, om han ikke er bange for at det tager fokus at vise tegningen? Instruktøren svarer: ”Det er mit håb, at vi er kommet videre og kan tale mere roligt om det her. Men selvfølgelig var jeg opmærksom på det. Der går hurtigt politik i det, selv om det jo handler om, hvad man kan tegne og ikke tegne.

Det er en kunstnerisk diskussion og slet ikke det, der er vigtigt her.”


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: