Ivar Arpi: Är det ett nytt mc-krig vi ser?

“Medan politiker och medier har haft sökljuset riktat mot den relativt oorganiserade brottsligheten i utsatta områden, har den mer organiserade brottsligheten fortsatt sin verksamhet.

När ledarredaktionen träffade rikspolischefen i december frågade jag om vi inte riskerade att glömma mc-gängen nu när allt fokus ligger på förortsgängen. Han bedyrade att det åtminstone inte gällde för polisen. Min egen bransch har däremot, med visst fog, haft ögonen fixerade mot förortsgängen under en längre tid.

Hur länge kan sprängningarna pågå utan att allmänheten tappar tron på att staten förmår att vända situationen? Hårda tag behövs. Hårda straff behövs. Men vad spelar det för roll om straffen är hårda, om så få döms?”

Ivar Arpi på Facebook

Sprängdådet på Östermalm. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

“I går sprängdes en bomb i Norrköping. Bombdåd i Husby och Kista natten innan det. Kommer 2020 bli ett nytt rekordår? Vad ligger bakom?

I förra veckan var det ett sprängattentat mot ett bostadshus på Östermalm i Stockholm. I går anhölls en misstänkt som enligt uppgift till Aftonbladet har koppling till Bandidos. Bombdådet i Norrköping verkar vara riktat mot mc-gänget No Surrender. Flera andra våldsdåd i Mellansverige misstänks ha varit riktade mot samma grupp. Den kraftiga explosionen utanför ett femvåningshus i Linköping – som beskrivits som det grövsta sprängdådet på 20 år. I Norrköping begicks ett dubbelmord utanför en nattklubb den 5 december. Och ett bombattentat mot en strippklubb skedde i Örebro den 26 juni.

Medan politiker och medier har haft sökljuset riktat mot den relativt oorganiserade brottsligheten i utsatta områden, har den mer organiserade brottsligheten fortsatt sin verksamhet.”

Ivar Arpi i Svd (låst artikel)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *