MP försöker ljuga ihop en historia om att KD inte vill lösa gängbrottsligheten

| 24 januari, 2020

Ja, KD vill, liksom M och SD lösa gängbrottsligheten,

men som vanligt vet Miljöpartiet inte vad de pratar om. Det mest märkliga torde vara hur Rasmus Ling (MP) påstående om vikten att luta sig mot forskning och beprövad erfarenhet. 

Ja, just det men vilka har sedan 2014 suttit i regeringsställning och därmed haft alla möjligheter att använda sig av forskning och beprövad erfarenhet? Det är på grund av att MP inte gjort just det som gängbrottsligheten kan härja fritt i landet. 

Varför tror Rasmus Ling att MP är i opposition? För det är precis så det låter när han försöker ljuga ihop en historia om att KD inte vill lösa gängbrottsligheten. 

Om sanningen ska fram så har argument om forskning och beprövad erfarenhet för MP blivit den vanligaste undanflykten för att slippa ansvar. 

Så fort någon ställer krav på MP om effektiva åtgärder så börjar de ropa efter MERA FORSKNING. Och sedan drar de samma gamla visa om utanförskap, socioekonomiska aspekter och rasism. De låter liksom S som en trasig grammofonskiva. Vad värre är att MP, precis som S, ser på dem som lever i utsatta områden som människor utan ett eget inre moraliska kompass –  enkom därför att de lever i utsatta områden. 

Allra värst är ändå MP:s så kallade logik: Hårda straff minskar inte brottslighet, men de skärpta straffen är en viktig orsak till att skjutningarna har minskat. 

Vad ska man säga om det? Goddag yxskaft! 

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp