POLISKRISEN. Polisutbildningen görs om – civila ska ut på praktik – ska ge 100 nya poliser per år

| 25 januari, 2020

Utredaren Marija Sekulic är civilanställd och arbetar i poiisen David Johansens grupp. Hon började som telefonoperatör på Polisens kontaktcenter 2006. Innan dess jobbade hon i klädbranschen. Foto: Jonas Lindkvist

Utbildningen för civila poliser görs om och kommer i framtiden att innefatta sex månaders obligatorisk aspiranttjänstgöring, rapporterar SR Ekot. Enligt inrikesminister Mikael Damberg innebär detta omkring 100 nya poliser varje år.

fplus


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: