Rossana Dinamarca skriver i en debattartikel att V och Sjöstedt utnyttjas och tvättar SD rent i och med förhandlingarna men M och KD om välfärden.

| 25 januari, 2020

Statsvetare Jonas Hinnfors kommenterar Rossana Dinamarcas debattartikel i Aftonbladet i fredags där hon skriver att Jonas Sjöstedt låter sig utnyttjas och bäddar för en SD-ledd regering. Hinnfors menar att Dinamarca har en poäng i det hon framför i sin debattartikel. Han menar att det framöver kommer att bli svårt för Vänsterpartiet att påtala att andra partiet fått igenom sin politik med hjälp av SD.
Men hur menar då denna Hinnfors, ska partierna bara lägga förslag som de vet att inte SD ska rösta på?

Dinamarca skriver också i debattartikeln att det var fel av Vänsterpartiet att släppa fram Löfven och JÖK:en. Och det håller Hinnfors med om.
Men där får Hinnfors mothugg av Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg som skriver i ett Tweet att om nu Jonas Sjöstedt inte släppt fram JÖK:en så hade det också skett med stöd av högern och SD. Och det stämmer nog allt för väl. JÖK:en och vissa Vänsterpartistiska debattörer tror fortfarande att det går att hålla SD utanför allt politiskt inflytande, men det går inte längre.

De är en del av det politiska landskapet oavsett vad de andra partiers debattörer tycket och det går inte att sköta Sverige utan att deras röster också är med i ekvationen. Och de som fortfarande tror att det går att sköta landet utan att SD röstar för politik de använder inte det som finns på insidan av pannbenet. Dinamarca verkar inte förstå detta, hennes SD-hat är för stort för att inse detta. Hon menar istället att Vänsterpartiet ska vara en dörrmatta åt socialdemokratin och JÖK:en även om de ändå inte får något att säga till om, för i hennes mun känner hon inte den söta smaken av en seger när V gjort upp med M och KD inte när SD varit med om att rösta för den.

Istället känner hon den sträva och bittra smaken av en gammal nöt fastna i munnen. För hon menar att samtidigt som Vänsterpartiet nu firar segern så har de också varit med om att tvätta SD rent i medborgarna ögon. Och nu har de blivit utnyttjade av M och KD så att de ytterligare kan närma sig SD.
Men har inte Dinamarca förstått att de utnyttjats sedan urminnes tider av Socialdemokraterna i deras maktbegär?
Och det att SD skulle behöva tvättas rena är bara något som finns i hennes vänstervridna ögon.

För i medborgarnas ögon är de redan rena. Det borde hon redan ha sett i opinionsmätningarna som levererats den sista tiden. Så om man ska avrunda detta så kvittar det hur än Vänsterpartiet vänder sig så kommer kritiken mot dem att dåna, antingen så blir de anklagade för att vara dörrmatta åt socialdemokratin och JÖK:en eller så blir de anklagade för att vara badmästare åt SD och att de tvättar dem rena.
Jag förstår Jonas Sjöstedt, att han nu träder tillbaka. Detta med tanke på att hur han än vänder sig gör han fel i vissa vänsterdebattörers ögon.

Sen får man nog se Diamarcas debattinlägg som en början på Vänsterpartiets partiledarstrid, då hon har utnämnts till en av Sjöstedts efterträdare på partiledarposten i Vänsterpartiet. Och med det gäller det ju för henne att skylta med sina åsikter. Och med tanke på att hon inte längre sitter i riksdagen så får hon göra det i debattinlägg i olika tidningar. Men det är frågan om hon får något genomslag för det hon framför eller vänsterpartisterna inser att hennes åsikter är allt för radikala och inte passar in i vänsterpartiets nuvarande politik.

https://www.fplus.se/a/WbBx6g
https://www.aftonbladet.se/a/pL5V56