Minister kallar svenska familjer som vill ha trygghet för blåbruna

Bilder de flesta sett: polisens bombgrupp i Malmö. Bild: Johan Nilsson / TT

Ja det stämmer faktiskt. En kvinna berättar om otryggheten i Malmö och om hur hon har valt att flytta till det mer ansvarstagande Staffanstorp. Det beskriver Moa Berglöf som “Christian Sonesson (M), var förstås inte sen att välkomna flykten från laglöst land till blåbrun trygghet.”

Det är alltså rasistiskt eller blåbrunt att vilja att ens barn växer upp i trygghet? Jag skulle vilja kalla det för ren självbefarelsedrift. Otryggheten i Malmö är ett faktum. Du kan råka illa ut precis när som helst, och det borde oroa Moa Berglöf långt mer. 

Bor Moa Berglöf i Malmö? Nej, ändå kan hon kosta på sig att retoriskt ställa frågan: “Men har myndigheterna i Malmö tappat greppet, som Christian Sonesson vill göra gällande? Hur man än vrider och vänder på frågan blir svaret nej. Malmöpolisens metoder tycks dessutom långsamt ge resultat.”

Vad exakt är det som givit resultat? Har tryggheten ökat?  Nej det har den inte. De partier och politiker som kan erbjuda trygghet kommer att gå bra bland väljarna. Det är väl snarare där skon klämmer för Moa Berglöf. 

Moa Berglöf är tyvärr inte ensam om att sprida denna märkliga uppfattning om människors önskan om trygghet. Tvärtom är det på sina håll en vanlig förklaring som effektivt förvandlar vanliga svenska familjer till blåbruna/rasister och förövarna, alltså dem som spränger och begår våldsbrott till några slags offer. 

Det måste bli slut på föreställningen om att vanliga svenska familjer som söker trygghet bygger på någon slags främlingsfientlighet eller blåbrun önskan. Den attityden kommer mer än något annat underblåsa motsättningar, hat och främlingsfientlighet. 

När husbyggnader sprängs sönder, människor mördas, våldtas, rånas och trakasseras är det inte ropen om blåbrun sörja som hjälper. Det är ett svek mot hela vårt samhälle, men inte minst mot dem som söker trygghet för sin familj i Sverige. Och inte minst mot dem som har flytt till vårt land för att slippa terror och våld.

https://www.sydsvenskan.se/2019-11-07/knappt-nagon-fornekar-problemen-i-malmo

https://nyheteridag.se/reinfeldts-forra-talskrivare-naziststamplar-moderaterna-och-lanserar-konspirationsteori/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •