Sprängning i Ödåkra under natten mot söndagen.

| 26 januari, 2020

Det fortsätter att sprängas i det trygga och säkra Sverige. Under natten mot söndagen vid 4.30-tiden så vaknade boende i Ödåkra av en kraftig exposition som ägde rum vid en villa i ett kvarter i samhället. Polis och räddningskåren larmades ut och när de kom på plats kunde de konstatera att minst två bilar skadats i explosionen. Området runt detonationsplatsen spärrades av och Nationella bombskyddet har tillkallats för att undersöka vad som exploderat och säkerställa platsen.

Efteråt ska polisens tekniker starta sitt arbete med brottsplatsundersökning.
Sprängningen skedde alldeles intill en villa där flera personer vistades men inga av dem ska ha fått några fysiska skador vid sprängningen. Däremot har det uppstått skador på villan, som förstörd fasad och ett eller flera fönster utblåsta.
Polisen rubricerar sprängningen som allmänfarlig ödeläggelse. Ett brott som jag tycket används allt för ofta även då människors liv kan komma till skada.

https://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-explosion-i-villaomrade-nationella-bombskyddet-pa-vag/
https://svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/explosion-i-odakra-flera-bilar-skadades